Укр
Рус
Паски Випічка Російська кухня

Святковий куліч

( 4.3333 4 56 6 оцінок)
689 - переглядів
100 хвилинпорцій - 1складність - 3 з 5
Святковий куліч - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: Великодень

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Цей м'який і смачний святковий куліч з насиченим ароматом апельсина. Його також готують на заквасці, але ми подумали, що звичайні вологі дріжджі доступніші і звичні.

Інгредієнти

  • Білок яєчний 2 шт.
  • Розпушувач для тіста 1 ст.л
  • Ароматизатори за смаком
  • Масло рослинне 2 ст.л
  • Цедра 1 ст.л
  • Яйце 6 шт.
  • Цукор 550 г.
  • Вершкове масло 150 г.
  • Молоко 125 г.
  • Дріжджі 22 г.
  • Вода 100 мл.
  • Борошно 550 г.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У глибоку миску залийте теплу воду, руками розкришіть в воду частину вологих дріжджів і добре перемішайте, до розчинення інгредієнта. Відставте миску в сторону приблизно на 15 хвилин.

Крок - 1
02

Потім засипте в дріжджову суміш просіяне борошно і руками або кухонним вінчиком ще раз ретельно все перемішайте, до об'єднання інгредієнтів і утворення однорідної не надто густої маси (тіста). Накрийте миску з тістом кухонним рушником або харчовою плівкою і відправте в тепле місце приблизно на одну годину.

Крок - 2
03

Тим часом розбийте в іншу велику миску по черзі курячі яйця, засипте цукор і за допомогою міксера збийте ретельно вміст, до утворення повітряної спіненої суміші.

Крок - 3
04

Далі перемістіть вже снастояне рідке тісто в миску з яєчною сумішшю і відставте на час в сторону.

Крок - 4
05

Тепер залийте в невелику піалу тепле молоко, розкришіть в нього другу частину дріжджів і знову добре перемішайте, до розчинення інгредієнтів. Залийте молочно-дріжджову суміш в миску до решти інгредієнтів і ретельно все перемішайте.

Крок - 5
06

Потім долийте в миску рослинне або оливкове масло, додайте цедру апельсина або лимона, засипте розпушувач для тіста і трохи кондитерського ароматизатора. Далі, поступово досипляючи в миску просіяне борошно, замісіть однорідне, не надто густе тісто.

Крок - 6
07

Тепер додайте в миску трохи підтале вершкове масло і руками ретельно перемішайте, до розчинення інгредієнта. Потім додайте за бажанням в рідке тісто цукати і ще раз добре все перемішайте.

Крок - 7
08

Далі помістіть на невелике деко спеціальну паперову форму для пасок і залийте в неї (наповнюючи до половини) утворилося рідке тісто. Накрийте тісто у формі кухонним рушником і відправте в тепле місце приблизно на пів години.

Крок - 8
09

Надішліть форму з майбутньою випічкою в попередньо розігріту духовку до 180 градусів і запікайте близько години. Потім витягніть готовий куліч з духовки, остудіть і розгорніть його з паперової оболонки.

Крок - 9
10

Тим часом в глибоку миску залийте заздалегідь відокремлені яєчні білки, а потім засипте цукор і міксером збийте все, до однорідної повітряної маси. Змастіть утвореною білковою сумішшю верхівку куліча.

Крок - 10
11

Потім посипте готовий святковий куліч солодкою різнобарвною кондитерською присипкою, додатково прикрасьте за бажанням і подавайте до великоднього столу.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Омлет со шпинатом - покроковий рецепт, фото 1 Омлет со шпинатом 25 1 2 з 5 - детальніше -
Лапша вок с курицей - покроковий рецепт, фото 1 Лапша вок с курицей 50 5 3 з 5 - детальніше -
Уха из минтая - покроковий рецепт, фото 1 Уха из минтая 100 6 3 з 5 - детальніше -
Вермишель c оливками - покроковий рецепт, фото 1 Вермишель c оливками 20 3 1 з 5 - детальніше -