Укр
Рус
Сушені фрукти Консервування Турецька кухня

Сушена слива

( 4.8485 4 533 33 оцінки)

2578 - переглядів
20 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Сушена слива - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Турецька кухня, Українська кухня, Російська кухня

Дієта: Сироїдіння

Актуальні рецепти: Літо

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

З 1 кг свіжої сливи виходить приблизно 250-300 г сушеної.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Сушена слива" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи9 гр.
  • Калорії42 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Перемиваємо ретельно сливу, видаливши попередньо плодоніжки, нанизуємо на шампури. Укладаємо на раму і поміщаємо в духовку. Спочатку сушимо сливу при низькій температурі, до 600С, щоб ягоди не лопнули і не виділяли сік.

Крок - 1
02

Як тільки сливи почнуть зморщуватися, температуру повільно підвищуємо до 80-900 С, причому рами для сушіння періодично переміщаємо, а ягоду перевертаємо і струшуємо.

Крок - 2
03

Сушимо сливу до тих пір, поки при стисненні не перестане виділятися сік і вона не стане в'язкою. Зазвичай сушка триває 10-15 годин в залежності від стиглості слив.

Крок - 3
04

Висушену сливу розкладаємо на папері і досушуємо при кімнатній температурі. Через два дні сушені ягоди складаємо в відповідну упаковку і укладаємо на зберігання.

Крок - 4

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Тортілья - покроковий рецепт, фото 1 Тортілья 45 4 3 з 5 - детальніше -
Китайська локшина з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Китайська локшина з куркою 50 4 3 з 5 - детальніше -
Грецький салат з беконом - покроковий рецепт, фото 1 Грецький салат з беконом 45 4 3 з 5 - детальніше -
Бутерброд з яйцем - покроковий рецепт, фото 1 Бутерброд з яйцем 45 2 3 з 5 - детальніше -