Сушений ананас - смачний і корисний перекус для тих, хто вважає за краще здорове харчування, тримає форму або прагне схуднути. Він також відмінно замінить дітям менш корисні цукерки. Особливість цього рецепта в тому, що ананас після висушування залишається напівпрозорим, але при цьому хрумтить, чого неможливо домогтися при звичайному сушінні в дегідраторі.
Вимийте ананас і видаліть хвостик. Гострим ножем очистіть плід від шкірки. Розріжте ананас навпіл і кожну половинку натріть на мандоліні. Товщина шматочків має бути не більше 1,5 мм. Якщо вона більша, доведеться збільшити час приготування, інакше ананасові чіпси НЕ будуть хрустіти.
Застеліть деко антипригарним силіконовим килимком для випічки і в один шар викладіть на нього шматочки ананасів.
Зверху накрийте їх іншим силіконовим килимком і злегка притисніть руками.
Візьміть ще один лист і покладіть його поверх другого килимка. Теж злегка притисніть. Розігрійте духовку до 90 градусів і помістіть в нього конструкцію на 25 хвилин.
Коли мине час, вийміть ананаси їх духовки і видаліть верхній деко і силіконовий килимок. Ви побачите, що ананасові шматочки залишилися напівпрозорими, хоча і втратили частину вологи.
Знизьте температуру в духовці до 80 градусів, поверніть туди деко і сушіть ананаси протягом 1,5-2 годин. Зазвичай цього достатньо, щоб скибочки стали хрусткими. Але врахуйте, що, якщо шматочки товщі 1,5 мм, їм знадобиться більше часу на дегідрації. Тому, перш ніж витягти з духовки, перевірте ананаси на готовність і при необхідності досушити.
Коли шматочки охолонуть, обережно зніміть сушені ананаси з силіконового килимка. Вони повинні бути хрусткими, але прозорими. Зберігати їх краще в герметичному контейнері, щоб уникнути контакту з повітрям. Так ананаси довше залишаться крихкими. Як і всі сухофрукти, сушені ананаси з часом стають м'якше, але залишаються смачними. Якщо для вас принципово, щоб вони хрустіли, тоді надішліть шматочки в розігріту до 80 градусів духовку на кілька хвилин - і крихкість повернеться. Смачного!
Випадкові рецепти