Звичайно, ви завжди можете приготувати партію вівсяних і бананових маффінів або батончиків мюслі з банановою шоколадною крихтою і перезрілими бананами, але краще приготувати щось простіше. Ось чому цей рецепт - ідеальне рішення для створення відмінної, повністю натуральної закуски.
Ця смачна солодко-солона закуска ідеально підходить для використання замість звичайних чіпсів і набагато корисніша, так як запечена. Такі сушені банани можуть стати відмінним доповненням до ланч-боксу або після шкільної закуски. Діти люблять такі банани в якості ланчу. Так, ці бананові чіпси схвалені дітьми, більш того це може бути 30-денна програма корисного харчування, розроблена для всієї родини. Засушений банан виключає небажану їжу, тому не відмовляйтеся від улюбленого рецепта для вашої дитини. Отже, для початку очистіть від шкірки банани і на обробній дошці наріжте їх тонкими кільцями.
Якщо ви використовуєте стиглі вже жовті банани, тоді викладіть їх кільця на застелений пергаментним папером деко великий, з невеликою відстанню один від одного, посипте корицею і відправте в заздалегідь розігріту духовку до 150 градусів приблизно на 1.5 години.
Ви також можете використовувати зелені банани. В цьому випадку ви можете замочити скибочки в мисці з сумішшю з холодної води і частиною лимонного соку, не менше ніж на 2 години перед випіканням. У цьому випадку так само посипте банани трохи корицею, щоб ця закуска стала ще солодше. Перед укладанням скибочок банана на деко, їх можна ще посипати невеликою кількістю кошерної солі.
Випікайте такі банани при температурі 150 градусів протягом приблизно 1,5-2 годин або поки вони не стануть хрусткими, не забудьте перевернути їх на півдорозі.
Вийміть сушені банани з духовки і дайте охолонути (чим довше вони остигають, тим хрусткими стають). У міру остигання стружка твердне. Якщо у вас залишилися залишки, ви також можете заморозити банани, щоб використовувати їх в рецептах пізніше. Як зберігати сушені бананові чіпси? У герметичному контейнері або пакеті на блискавці до тижня. Насолоджуйтесь результатом.
Випадкові рецепти