Суп з сосисками - легка, але ситна домашня страва, якою можна смачно і недорого нагодувати всю сім'ю. У рецепті використовується чорна сочевиця, яка робить суп насиченим і поживним. Овочі надають йому свіжість, а бекон наваристості. Виходить дивно гармонійна страва, яка сподобається і дорослим, і дітям.
Бекон наріжте дрібними кубиками. Цибулю-порей вимийте, просушіть і дрібно поріжте білу частину стебла.
Моркву очистіть від шкірки, вимийте, просушіть і подрібніть кубиками. Так само поступіть з коренем селери.
Картоплю очистіть, вимийте і наріжте невеликими шматочками. Розтопіть в каструлі вершкове масло і підсмажте на ньому бекон.
Коли трохи витопиться жир, додайте в каструлю спочатку нарізану моркву, а потім корінь селери і картоплю. Посоліть за смаком. Перемішайте інгредієнти і смажте 3-5 хвилин (до легкого зарум'янювання).
Чорну сочевицю промийте водою, дайте волозі стекти і додайте зерна в каструлю з овочами і беконом. Перемішайте продукти для рівномірного розподілу і влийте овочевий бульйон. Варіть суп 20-30 хвилин.
Сосиски (у нас віденські, але підійдуть будь-які на ваш смак) очистіть від оболонки і наріжте середніми шматочками. Петрушку вимийте, обтрусіть від вологи і поріжте ножем.
Через зазначений час додайте в суп нарізані сосиски і петрушку, влийте білий винний оцет, всипте цукор і чорний мелений перець. Примішайте інгредієнти, спробуйте бульйон на смак і, якщо потрібно, присоліть. Томіть вміст каструлі на повільному вогні ще 5-7 хвилин. Після цього вимкніть плиту і дайте страві трохи настоятися і дійти до смаку.
Подавайте суп з сосисками гарячим, розливши по порційних тарілках. Він виходить густим, наваристим і дуже ароматним. Смачного!
Випадкові рецепти