Укр
Рус
Рисовий суп Перші страви Японська кухня

Суп з рисом та яйцем

( 5.0000 5 55 5 оцінок)

932 - переглядів
35 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Суп з рисом та яйцем - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Японська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Суп із рисом та яйцем — страва, популярна у всьому світі, але особливо в Азії. Пропонуємо легкий рецепт його приготування японською. Цей суп називається «дзосуї» та складається з овочів, яєць, грибів та рису, зварених на пікантному бульйоні дасі. Зазвичай у страву кладуть м'ясо чи морепродукти, але й без них рисовий суп із яйцем виходить поживним та заряджає енергією на весь день.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Суп з рисом та яйцем" (на 100 грам)

  • Білки5.1 гр.
  • Жири0.6 гр.
  • Вуглеводи14.1 гр.
  • Калорії86 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Влийте в каструлю воду, покладіть суху суміш для приготування бульйону дасі і накрийте кришкою. Увімкніть тихий вогонь та доведіть вміст каструлі до кипіння.

Крок - 1
02

Філе курячої грудки вимийте і наріжте шматочками на один укус.

Крок - 2
03

Коли рідина в каструлі закипить, вийміть пакет для дасі та відправте в бульйон нарізану курку. Зміцніть вогонь до середньо-слабкого, накрийте кришкою каструлю і дочекайтеся закипання.

Крок - 3
04

Гриби наріжте тонкими слайсами. Моркву вимийте, очистіть від шкірки та наріжте невеликими шматочками. Зелену цибулю дрібно порубайте ножем.

Крок - 4
05

З киплячого бульйону шумівкою зніміть піну і відправте моркву в каструлю. Готуйте під кришкою 4-5 хвилин. Попередньо відварений рис промийте під потоком і дайте стекти.

Крок - 5
06

У каструлю з куркою та морквою влийте соєвий соус, всипте сіль і викладіть гриби.

Крок - 6
07

Потім відправте туди ж варений рис, що стік. Перемішайте інгредієнти та варіть під кришкою 10 хвилин.

Крок - 7
08

Яйце розбийте в ємність і збийте вилкою до однорідності.

Крок - 8
09

Через зазначений час тонким струмком по колу влийте яєчну масу в суп. Яйце має надати йому цікаву текстуру.

Крок - 9
10

Всипте у страву зелену цибулю та підсмажений кунжут. Приправте суп білим перцем меленим. Накрийте кришкою кришкою, вимкніть вогонь і дайте страві хвилин 10 настоятися, а потім подавайте на стіл. Японський суп з рисом та яйцем виходить дуже насиченим, ароматним та смачним. Він легкий, але водночас поживний. Розлийте суп по порційним тарілкам, присипте цибулею та кунжутом – і приступайте до дегустації. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Паста Карбонара з беконом - покроковий рецепт, фото 1 Паста Карбонара з беконом 35 2 2 з 5 - детальніше -
Салат Мімоза з шинкою - покроковий рецепт, фото 1 Салат Мімоза з шинкою 45 4 3 з 5 - детальніше -
Капустяні котлети - покроковий рецепт, фото 1 Капустяні котлети 40 3 3 з 5 - детальніше -
Булочки «Як у мами» - покроковий рецепт, фото 1 Булочки «Як у мами» 65 2 3 з 5 - детальніше -