Суп із рисом та яйцем — страва, популярна у всьому світі, але особливо в Азії. Пропонуємо легкий рецепт його приготування японською. Цей суп називається «дзосуї» та складається з овочів, яєць, грибів та рису, зварених на пікантному бульйоні дасі. Зазвичай у страву кладуть м'ясо чи морепродукти, але й без них рисовий суп із яйцем виходить поживним та заряджає енергією на весь день.
Влийте в каструлю воду, покладіть суху суміш для приготування бульйону дасі і накрийте кришкою. Увімкніть тихий вогонь та доведіть вміст каструлі до кипіння.
Філе курячої грудки вимийте і наріжте шматочками на один укус.
Коли рідина в каструлі закипить, вийміть пакет для дасі та відправте в бульйон нарізану курку. Зміцніть вогонь до середньо-слабкого, накрийте кришкою каструлю і дочекайтеся закипання.
Гриби наріжте тонкими слайсами. Моркву вимийте, очистіть від шкірки та наріжте невеликими шматочками. Зелену цибулю дрібно порубайте ножем.
З киплячого бульйону шумівкою зніміть піну і відправте моркву в каструлю. Готуйте під кришкою 4-5 хвилин. Попередньо відварений рис промийте під потоком і дайте стекти.
У каструлю з куркою та морквою влийте соєвий соус, всипте сіль і викладіть гриби.
Потім відправте туди ж варений рис, що стік. Перемішайте інгредієнти та варіть під кришкою 10 хвилин.
Яйце розбийте в ємність і збийте вилкою до однорідності.
Через зазначений час тонким струмком по колу влийте яєчну масу в суп. Яйце має надати йому цікаву текстуру.
Всипте у страву зелену цибулю та підсмажений кунжут. Приправте суп білим перцем меленим. Накрийте кришкою кришкою, вимкніть вогонь і дайте страві хвилин 10 настоятися, а потім подавайте на стіл. Японський суп з рисом та яйцем виходить дуже насиченим, ароматним та смачним. Він легкий, але водночас поживний. Розлийте суп по порційним тарілкам, присипте цибулею та кунжутом – і приступайте до дегустації. Смачного!
Випадкові рецепти