Укр
Рус
Грибний суп Перші страви Французька кухня

Суп з лісових грибів

( 4.8824 4 517 17 оцінок)

5479 - переглядів
35 хвилин порцій - 4 складність - 2 з 5
Суп з лісових грибів - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня, Українська кухня

Дієта: Спортивне харчування

Актуальні рецепти: Зима, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

У раціоні кожної людини обов’язково присутні гарячі перші страви, які саме - це вже залежить від індивідуальних переваг кожного. Хтось любить більше борщ або розсольник, а хтось просто не мислить обіду без свіжого супчика. А що може бути приємніше, коли над обіднім столом в повітрі витає приємний, що вабить аромат гарячого грибного супу, який навряд чи кого залишить байдужим. Більшість господинь для супу використовують печериці, але я вас запевняю, що суп з лісових грибів - це щось особливе.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Суп з лісових грибів" (на 100 грам)

  • Білки0.9 гр.
  • Жири1.8 гр.
  • Вуглеводи4.7 гр.
  • Калорії42 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Такий унікальний продукт, як гриби, багато хто із задоволенням беруть у свій раціон, при цьому використовують їх і свіжими і сушеними і замороженими. Але в нашому випадку ми будемо готувати суп зі свіжих лісових грибів, так як вони більш ароматні, внаслідок чого і страва вийде з більш насиченим смаком. Спочатку, звичайно ж підготуємо всі інгредієнти. В першу чергу очистимо і добре вимиємо гриби, до речі, найкраще взяти білі.

Крок - 1
02

Картоплю і моркву чистимо від шкірки, миємо й нарізаємо по черзі кубиками.

Крок - 2
03

Після цього очищений і добре вимитий корінь селери теж ріжемо дрібними скибочками. Таким же чином подрібнюємо корінь петрушки.

Крок - 3
04

Тепер ріжемо пластинками попередньо вимиті гриби, і кубиками нарізаємо цибулю.

Крок - 4
05

Ставимо на плиту каструлю з холодною водою, викладаємо в воду нарізані картоплю, моркву, петрушку і селеру, доводимо до кипіння і залишаємо варити на середньому вогні.

Крок - 5
06

Тим часом беремося за підготовку грибів. Багато кидають гриби в суп сирими, але ми спочатку підсмажимо. На сковорідку вливаємо олію, розігріваємо і кидаємо подрібнену цибулю, пасеруємо протягом 3 хвилин, помішуючи дерев’яною лопаткою.

Крок - 6
07

Після цього додаємо вершкове масло і викладаємо нарізані гриби. Обсмажуємо, добре перемішуючи, протягом 5 хвилин.

Крок - 7
08

Потім перекладаємо гриби з цибулею в каструлю з киплячими овочами і варимо не менше 20-25 хвилин до м’якості грибів.

Крок - 8
09

Тепер суп солимо, перемішуємо і залишаємо ще трохи покипіти, а самі тим часом готуємо заправку. Для цього вливаємо в глибоку миску воду, додаємо туди борошно і за допомогою вінчика добре змішуємо.

Крок - 9
10

Потім кладемо туди ж густі вершки, змішуємо і доливаємо трохи бульйону з супу, збиваючи суміш вінчиком. Після цього переливаємо приготовлену суміш в каструлю, інтенсивно мішаючи вінчиком.

Крок - 10
11

Ще трохи підсолюємо і залишаємо суп кипіти на слабкому вогні ще на 30 хвилин, періодично перемішуючи. Подаємо суп з грибами до столу, посипавши рубаною зеленню петрушки.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Шоколадний Фондан - покроковий рецепт, фото 1 Шоколадний Фондан 30 2 2 з 5 - детальніше -
Роли з кунжутом - покроковий рецепт, фото 1 Роли з кунжутом 60 4 3 з 5 - детальніше -
Куряча грудка запечена в фользі - покроковий рецепт, фото 1 Куряча грудка запечена в фользі 100 4 3 з 5 - детальніше -
Фалафель в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Фалафель в домашніх умовах 50 3 3 з 5 - детальніше -