У раціоні кожної людини обов’язково присутні гарячі перші страви, які саме - це вже залежить від індивідуальних переваг кожного. Хтось любить більше борщ або розсольник, а хтось просто не мислить обіду без свіжого супчика. А що може бути приємніше, коли над обіднім столом в повітрі витає приємний, що вабить аромат гарячого грибного супу, який навряд чи кого залишить байдужим. Більшість господинь для супу використовують печериці, але я вас запевняю, що суп з лісових грибів - це щось особливе.
Такий унікальний продукт, як гриби, багато хто із задоволенням беруть у свій раціон, при цьому використовують їх і свіжими і сушеними і замороженими. Але в нашому випадку ми будемо готувати суп зі свіжих лісових грибів, так як вони більш ароматні, внаслідок чого і страва вийде з більш насиченим смаком. Спочатку, звичайно ж підготуємо всі інгредієнти. В першу чергу очистимо і добре вимиємо гриби, до речі, найкраще взяти білі.
Картоплю і моркву чистимо від шкірки, миємо й нарізаємо по черзі кубиками.
Після цього очищений і добре вимитий корінь селери теж ріжемо дрібними скибочками. Таким же чином подрібнюємо корінь петрушки.
Тепер ріжемо пластинками попередньо вимиті гриби, і кубиками нарізаємо цибулю.
Ставимо на плиту каструлю з холодною водою, викладаємо в воду нарізані картоплю, моркву, петрушку і селеру, доводимо до кипіння і залишаємо варити на середньому вогні.
Тим часом беремося за підготовку грибів. Багато кидають гриби в суп сирими, але ми спочатку підсмажимо. На сковорідку вливаємо олію, розігріваємо і кидаємо подрібнену цибулю, пасеруємо протягом 3 хвилин, помішуючи дерев’яною лопаткою.
Після цього додаємо вершкове масло і викладаємо нарізані гриби. Обсмажуємо, добре перемішуючи, протягом 5 хвилин.
Потім перекладаємо гриби з цибулею в каструлю з киплячими овочами і варимо не менше 20-25 хвилин до м’якості грибів.
Тепер суп солимо, перемішуємо і залишаємо ще трохи покипіти, а самі тим часом готуємо заправку. Для цього вливаємо в глибоку миску воду, додаємо туди борошно і за допомогою вінчика добре змішуємо.
Потім кладемо туди ж густі вершки, змішуємо і доливаємо трохи бульйону з супу, збиваючи суміш вінчиком. Після цього переливаємо приготовлену суміш в каструлю, інтенсивно мішаючи вінчиком.
Ще трохи підсолюємо і залишаємо суп кипіти на слабкому вогні ще на 30 хвилин, періодично перемішуючи. Подаємо суп з грибами до столу, посипавши рубаною зеленню петрушки.
Випадкові рецепти