Укр
Рус
Галушки Перші страви Українська кухня

Суп з кльоцками

( 4.3333 4 53 3 оцінки)
730 - переглядів
140 хвилинпорцій - 5складність - 4 з 5
Суп з кльоцками - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Курячий суп з кльоцками входить в топ-5 рецептів, якими повинна оволодіти кожна добрими думками домогосподарка. Тому скористайтеся цим рецептом чудової страви і увійдіть в список умілих кухарів.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Суп з кльоцками" (на 100 грам)

  • Білки2.9 гр.
  • Жири3.2 гр.
  • Вуглеводи5.7 гр.
  • Калорії66 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Вимийте і очистіть від шкірки моркву, корінь селери і петрушки, а потім наріжте їх на шматочки середнього розміру. Очищену від лушпиння цибулю теж розріжте навпіл. Ретельно вимийте під проточною водою зелень (петрушки і зелену цибулю).

Крок - 1
02

Велику каструлю помістіть на плиту, налийте в неї розтоплене вершкове або рослинне масло і покладіть половинки цибулі. Додайте попередньо вимиті курячі стегна, нарізані овочі, цибулю-порей і зелень. Залийте все водою.

Крок - 2
03

Додайте ще в каструлю лавровий лист, накрийте кришкою і доведіть до кипіння. Після цього розмішайте все добре один раз, зменшіть вогонь до мінімуму, знову закрийте кришкою і варіть вміст близько 1,5-2 години.

Крок - 3
04

Тим часом помийте під проточною водою зелень петрушки і зеленої цибулі, а потім на обробній дошці ножем або за допомогою ручного блендера дрібно її подрібніть.

Крок - 4
05

Тепер помістіть тепле вершкове масло в миску. Приправте сіллю, чорним меленим перцем і мускатним горіхом (тільки трохи!). Міксером перемішайте все, до кремоподібного стану.

Крок - 5
06

Потім додайте ще яйця, манну крупу і розмішуйте ще, до утворення густої, але м'якої маси. Загорніть утворене тісто в харчову плівку і відправте в холодильник на 15-20 хвилин.

Крок - 6
07

Далі розбийте яйця в глибоку миску, додайте сіль, перець і мускатний горіх. І все перемішайте вінчиком. Додайте рослинне масло і, додаючи борошно поступово, вимішуйте, поки не утвориться грузла однорідна маса. Можете покласти її в кондитерський пакет, щоб в подальшому було зручніше відокремлювати тісто.

Крок - 7
08

Коли суп буде готовий, перелийте його повністю в іншу ємність через дрібне сито, щоб ви могли зібрати рідину в одній мисці, а решту інгредієнтів - в іншій.

Крок - 8
09

Рідину повертаєте в каструлю, добре соліть. З інших інгредієнтів ви вбираєте все, крім моркви і м'яса. Ці два інгредієнти повинні трохи охолонути, перш ніж розріжете їх на дрібні шматочки. Рідину в каструлі знову помістіть на плиту і закип'ятіть.

Крок - 9
10

Тепер з раніше покладеного тіста в кондитерському мішку видавіть в киплячий бульйон порційно невеликі шматочки.

Крок - 10
11

Додайте так само в каструлю нарізану моркву, шматочки м'яса і нашатковану раніше зелень, в разі потреби ще посоліть і приперчіть і варіть близько 10-15 хвилин.

Крок - 11
12

Далі в ще одній каструлі з бульйоном відваріть, відщипуючи ложкою, галушки з підготовленого раніше манного тіста.

Крок - 12
13

Покладіть готові вироби з манної крупи в глибоку миску, залийте звареним бульйоном з овочами і м'ясом і подавайте ситний суп з кльоцками до столу, прикрасивши свіжою нашаткованою зеленню.

Крок - 13

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Салат з печінкою - покроковий рецепт, фото 1 Салат з печінкою 45 4 2 з 5 - детальніше -
Паста з часником - покроковий рецепт, фото 1 Паста з часником 35 3 2 з 5 - детальніше -
Буженина в тісті - покроковий рецепт, фото 1 Буженина в тісті 0 3 50 з 5 - детальніше -
Песто паста - покроковий рецепт, фото 1 Песто паста 50 1 2 з 5 - детальніше -