Галушки - страва східноєвропейської кухні. Невеликі шматочки тіста відварені в окропі. В українській кухні галушки подають до столу в супі і як окрему страву.
Невелику каструлю відправте на плиту, налийте в неї рослинне або оливкове масло і добре прогрійте. Очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці наріжте дрібними кубиками. Надішліть подрібнену цибулю в киплячу олію.
Потім очистіть від шкірки молоду моркву і наріжте тонкими кільцями. Подрібнену моркву теж покладіть в каструлю з цибулею. Додайте також заздалегідь вимиту і дрібно нашатковану селеру, перемішайте все і обсмажуйте до розм'якшення овочів, приблизно 7-8 хвилин.
Потім очистіть від лушпиння часник і дрібно його нашаткуйте (можна пропустити через чеснокодавку), а потім теж відправте в каструлю до решти інгредієнтів. Перемішайте все і продовжуйте обсмажувати вміст ще кілька хвилин.
Далі вимийте під проточною водою куряче філе, промокніть його паперовим рушником, а потім акуратно укладіть м'ясо поверх обсмажених овочів в каструлі. Рясно присоліть філе, приперчіть чорним меленим перцем, а потім залийте вміст каструлі заздалегідь підготовленим курячим бульйоном і залиште томитися на середньому вогні, приблизно на 20-25 хвилин.
Тепер займіться приготуванням самих галушок. Для цього в глибоку миску засипте просіяне борошно, посоліть його, додайте трохи розпушувача і добре перемішайте.
Далі залийте в борошно сколотини, розтоплене вершкове масло і ложкою гарненько все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів. Має вийти негусте, в'язке тісто.
Тим часом витягніть вже відварене куряче філе, викладіть на кухонну дошку і наріжте досить великими шматками, а потім знову поверніть в каструлю до киплячих овочів.
Далі трохи змоченими руками відщіпніть з раніше підготовленого тіста невеликі шматки з тіста (так звані галушки) і відправте в каструлю до решти інгредієнтів.
Варіть все, періодично помішуючи, ще близько 10 хвилин, а потім приправте вміст каструлі заздалегідь нашаткованоїюзеленню петрушки і зніміть страву з вогню.
Розлийте готовий суп з галушками в супниці і відправляйте на обідній стіл.
Випадкові рецепти