Укр
Рус
Суп з галушками Перші страви Українська кухня

Суп з галушками

( 4.8125 4 532 32 оцінки)

3230 - переглядів
40 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Суп з галушками - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Галушки - страва східноєвропейської кухні. Невеликі шматочки тіста відварені в окропі. В українській кухні галушки подають до столу в супі і як окрему страву.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Суп з галушками" (на 100 грам)

  • Білки7 гр.
  • Жири1.9 гр.
  • Вуглеводи10 гр.
  • Калорії92 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Невелику каструлю відправте на плиту, налийте в неї рослинне або оливкове масло і добре прогрійте. Очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці наріжте дрібними кубиками. Надішліть подрібнену цибулю в киплячу олію.

Крок - 1
02

Потім очистіть від шкірки молоду моркву і наріжте тонкими кільцями. Подрібнену моркву теж покладіть в каструлю з цибулею. Додайте також заздалегідь вимиту і дрібно нашатковану селеру, перемішайте все і обсмажуйте до розм'якшення овочів, приблизно 7-8 хвилин.

Крок - 2
03

Потім очистіть від лушпиння часник і дрібно його нашаткуйте (можна пропустити через чеснокодавку), а потім теж відправте в каструлю до решти інгредієнтів. Перемішайте все і продовжуйте обсмажувати вміст ще кілька хвилин.

Крок - 3
04

Далі вимийте під проточною водою куряче філе, промокніть його паперовим рушником, а потім акуратно укладіть м'ясо поверх обсмажених овочів в каструлі. Рясно присоліть філе, приперчіть чорним меленим перцем, а потім залийте вміст каструлі заздалегідь підготовленим курячим бульйоном і залиште томитися на середньому вогні, приблизно на 20-25 хвилин.

Крок - 4
05

Тепер займіться приготуванням самих галушок. Для цього в глибоку миску засипте просіяне борошно, посоліть його, додайте трохи розпушувача і добре перемішайте.

Крок - 5
06

Далі залийте в борошно сколотини, розтоплене вершкове масло і ложкою гарненько все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів. Має вийти негусте, в'язке тісто.

Крок - 6
07

Тим часом витягніть вже відварене куряче філе, викладіть на кухонну дошку і наріжте досить великими шматками, а потім знову поверніть в каструлю до киплячих овочів.

Крок - 7
08

Далі трохи змоченими руками відщіпніть з раніше підготовленого тіста невеликі шматки з тіста (так звані галушки) і відправте в каструлю до решти інгредієнтів.

Крок - 8
09

Варіть все, періодично помішуючи, ще близько 10 хвилин, а потім приправте вміст каструлі заздалегідь нашаткованоїюзеленню петрушки і зніміть страву з вогню.

Крок - 9
10

Розлийте готовий суп з галушками в супниці і відправляйте на обідній стіл.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Домашній суп з фрикадельками - покроковий рецепт, фото 1 Домашній суп з фрикадельками 35 2 2 з 5 - детальніше -
Цукерки карамельні - покроковий рецепт, фото 1 Цукерки карамельні 60 3 3 з 5 - детальніше -
Тістечко кошик - покроковий рецепт, фото 1 Тістечко кошик 60 3 3 з 5 - детальніше -
Кекси в формочках на сметані - покроковий рецепт, фото 1 Кекси в формочках на сметані 55 3 3 з 5 - детальніше -