Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Суп з фрикадельками

80 хвилинпорцій - 7складність - 3 з 5
Суп з фрикадельками - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Фрикадельки це страва, яка  являє собою кульки з м'ясного фаршу. Відмінно виглядають в супчику і смачно поєднуються з іншими інгредієнтами

Інгредієнти

Масло рослинне3 ст.л
Фарш м’ясний200 г.
Цибуля1 шт.
Морква1 шт.
Картопля3 шт.
Зелень30 г.
Вершкове масло20 г.
Вода2 л.
Сіль1 ч.л
Перець чорний мелений2 щіп.
Лавровий лист1 шт.
Пармезан30 г.
Болгарський перець1 шт.
01

Для приготування фрикадельок знадобиться: очищена  і натерта  ріпчаста цибуля на дрібній тертушці або подрібнена  в блендері, яку необхідно обсмажити з натертою морквою, яловичий фарш (можна використовувати і інший або комбінований) з розрахунком 200 г на 0,5 середньої цибулини.

Крок - 1
02

Також знадобиться натертий сир пармезан, мелений чорний перець, дрібненько нарізаний перець болгарський та зелень, лавровий лист і розтоплене масло вершкове. Для супу знадобиться: начищена і нарізана кубиками картопля, рис (можна використовувати будь-яку крупу, макарони, манку за смаком).

Крок - 2
03

Нарізається цибуля ріпчаста і натирається на крупній тертушці морква, а потім обсмажуються до золотистої скоринки.

Крок - 3
04

Дрібно нарізається  петрушка, кріп і цибуля зелена. Фарш змішується з цибулею, вершковим маслом, сіллю, чорним перцем і додається невелика кількість води, щоб фарш був соковитим.

Крок - 4
05

Потім додається обсмажена цибуля з морквою, сир, болгарський перець, зелень, і гарненько замішується. Фрикадельки залишаться круглими, якщо фарш буде відбитим, а не тільки змішаним.  Для цього необхідно взяти його і кинути в миску до 15 разів.

Крок - 5
06

Порція м'яса викладається за допомогою ложки для чаю і скочується в кульку, попередньо вмочивши руки у воду. Фрикадельки ліпляться однакового розміру і викладаються на невеликій відстані.

Крок - 6
07

В цей час в ємність наливається вода, солиться, додається лист лавровий і перець в горошку і мелений. Поміщаються в воду, що вже закипіла,  фрикадельки і варяться близько 10 хв. з моменту кипіння. При появі пінки, необхідно її зняти.

Крок - 7
08

У воду, де варилися фрикадельки, додається картопля і доводиться до кипіння. Потім кидається рис або інша крупа за бажанням. Якщо будуть використовуватися макарони або манка, то кидати їх слід в кінці.

Крок - 8
09

Потім в суп кидають готову цибулю з морквою через 10 хв. після картоплі. За ними додаються фрикадельки, зелень і доводиться до кипіння. Після цього вимикається і накривається кришкою на 10-20 хв. для того, щоб суп настоявся.  

Крок - 9

Оцінити рецепт