Суп з фрикадельками і овочами - це класика литовської кухні, і, напевно, в кожному будинку є свій улюблений рецепт. На цей раз ми ділимося своїм. Він ідеально підходить для нескінченно смачного обіду, всього за 30-40 хвилин. Запечений буряк підкреслює його смак, а томатна паста, щіпка перцю і паприки немов додають нові фарби такій звичній страві.
Картоплю очистіть від шкірки і наріжте кубиками. Цибулю дрібно наріжте. Очистіть від шкірки моркву і буряк і натріть на самій великій тертці.
Налийте воду в каструлю, де будете варити суп, і розчиніть в ній кубики бульйону. Додайте в каструлю картоплю, киньте лавровий лист, поставте ємність на вогонь і доведіть до кипіння на середньому вогні.
Фарш в мисці заправте сіллю, чорним меленим перцем, ще можна додати улюблені спеції, добре перемішайте. З м'яса сформуйте маленькі фрикадельки і помістіть їх в каструлю з картоплею. Накрийте каструлю кришкою і варіть на повільному вогні.
Поки все закипає, обсмажте подрібнену цибулю на сковороді в невеликій кількості олії до м'якості. Натерту моркву додайте і обсмажте ще пару хвилин. Смаження овочів підкреслює їх смак, але якщо ви поспішаєте, можете пропустити цей крок. Додайте тертий буряк і смажте ще приблизно 4-5 хвилин.
Перемішайте обсмажені овочі в каструлі з картоплею і фрикадельками. Готуйте на слабкому вогні ще кілька хвилин, поки буряк не набуде бажану м'якість, а картопля і м ясні кульки не зварилися.
В кінці варіння збийте томатну пасту (або томатний соус), посипте копченим перцем, щіпкою гострого перцю, добре перемішайте. Додайте трохи яблучного оцту (яблучний оцет допомагає збалансувати солодкість буряка, не соромтеся коригувати його розмір на свій розсуд, а якщо ви хочете суп з легким смаком, ви можете взагалі не додавати яблучний оцет) перемішайте. При бажанні суп можна додатково заправити сіллю і чорним меленим перцем.
Щоб подати цей суп з фрикадельками і овочами, заправте його сметаною, можна посипати улюбленою зеленню (наприклад, петрушкою, цибульними листям). Ви можете вибрати будь-які улюблені овочі для супу, також дуже добре додати в цю страву сушені гриби або підсмажити пару печериць з овочами.
Випадкові рецепти