Суп з червоної сочевиці - смачна, ситна і красива перша страва, яка до того ж швидко і легко готується. У сочевиці багато білка, тому суп насичує, як м'ясний. У рецепті також описано приготування лимонно-м'ятного йогурту, який зробить смак чечевичного супу незабутнім.
Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками. Поставте на плиту каструлю, включіть середній вогонь і розтопіть вершкове масло.
Надішліть в каструлю нарізану цибулю. Додайте сіль і томатну пасту за смаком. Змішайте інгредієнти і, постійно помішуючи, томіть 5-7 хвилин або поки цибуля не стане м'якше.
Додайте в каструлю подрібнений часник, мелений кумін (зіру) і кайенский перець. Перемішайте і тушкуйте ще близько 2 хвилин, не перестаючи помішувати.
Влийте бульйон (у нас курячий, але можна взяти овочевий або навіть просто воду), розмішайте і на сильному вогні доведіть до кипіння.
Коли бульйон закипить, знизьте вогонь до середнього і всипте червону сочевицю.
Додайте в суп нарізані кубиком стеблову селеру і моркву. Перемішайте інгредієнти і знову доведіть до кипіння. Знизьте вогонь до середньо-слабкого і, періодично помішуючи, варіть суп ще 35-40 хвилин, щоб сочевиця, селера і морква стали м'якими.
Тим часом приготуйте лимонно-м'ятний йогурт. Закип'ятіть в каструлі воду і на кілька секунд опустіть туди листя м'яти. Повторіть 3-4 рази і перекладіть бланшировану м'яту в ступку.
Всипте сіль і перебийте інгредієнти товкачем до стану пасти. Додайте лимонну цедру, свіжовичавлений лимонний сік і грецький йогурт і перебийте товкачем до однорідності. Соус готовий.
Поки ми готували соус, суп зварився. Спробуйте його на смак і при необхідності відрегулюйте спеції. Подавати його можна відразу, але суп із червоної сочевиці буде смачніше, якщо перебити його блендером майже в пюре. Текстура стане оксамитовою. При цьому бажано, щоб окремі шматочки в страві залишилися. Знову спробуйте на смак і, якщо потрібно, досоліть. Подавайте суп з червоної сочевиці порційно, доповнивши ложкою лимонно-м'ятного йогурту. Це дуже ароматно і смачно. Смачного!
Випадкові рецепти