Хочете приготувати ідеальну страву на обід? Тоді найправильніше рішення - апетитна, ситна, ароматна і дуже смачна солянка. У тому, що ця страва сподобається і дорослим і дітям, можете навіть не сумніватися. Ну, що це таке, думаю пояснювати не варто. Швидше за все, багатьом відомо, що це майже суп, але правда, не зовсім. Якщо ви хочете приготувати, але роздумуєте над варіантом цієї страви, тоді відмінний рецепт у нас - суп солянка з оливками і ковбасою. Варіантів цього супу багато, але ось саме збірна солянка з ковбасою стане відмінною стравою для всієї сім'ї.
Головною принадою солянки є те, що вона дуже проста в приготуванні, так що помилитися досить складно. Тому, якщо навіть ви вперше хочете взятися за цю страву, беріться за справу сміливо. Для того, щоб приготувати суп солянка з оливками і ковбасою, не обов'язково запасатися вишуканими делікатесами, досить пару видів ковбаси і смак буде просто чудовим. Загалом, кулінарні таланти мати не обов'язково, головне - бажання, і любителі перших страв обов'язково оцінять вашу працю. Перш за все підготуємо овочі. Цибулю чистимо від лушпиння, миємо й нарізаємо тонкими смужками.
Потім беремо моркву, чистимо, миємо й шаткуємо тоненькою стружкою. Ставимо на плиту сковорідку, вливаємо оливкову олію, розігріваємо і викладаємо нарізану цибулю, а за ним нашатковану моркву. Смажимо, періодично помішуючи цибулю і моркву до золотисто-коричневого кольору.
Потім додаємо томатну пасту, перемішуємо і смажимо ще близько 2-3 хвилин.
Нарізаємо скибочками невеликого розміру свинячу грудку і відправляємо в сковорідку до овочів.
Копчену і варену ковбасу ріжемо однаковими скибочками і додаємо в сковороду до решти інгредієнтів.
Тепер кидаємо в сковороду нарізані мариновані огірки, перемішуємо все і смажимо близько 5-7 хвилин.
Після цього кидаємо в підсмажені інгредієнти невелику кількість каперсів і смажимо ще буквально пару хвилин.
Тим часом ставимо на плиту каструлю з бульйоном, доводимо до кипіння і перекладаємо туди підсмажені на сковороді м'ясо, ковбасу та овочі. Також кидаємо в каструлю оливки і скибочку лимона. Перемішуємо, накриваємо кришкою і варимо солянку протягом 5-7 хвилин на слабкому вогні.
Подаємо суп солянку з ковбасою і оливками, приправивши сметаною і додавши лимон. Приємний аромат, неповторний кисло-солодкий смак навряд чи когось залишать байдужими.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти