Дуже простий рецепт приготування супу - пюре з зеленого горошку. Ще більш привабливим, смачним і по - весняному свіжим його робить додавання вершків, бекону і м'яти.
Приготування супу - пюре з зеленого горошку почніть з підготовки деяких інгредієнтів. Вам знадобиться велика цибулина, можна використовувати як червону, так і білу цибулю. Очистіть її від лушпиння і сполосніть під прохолодною водою. На кухонній дошці розріжте овоч спочатку навпіл, а потім наріжте тонкими півкільцями.
Візьміть зубчик часнику і очистіть його від лушпиння. Покладіть на кухонну дошку і роздушіть за допомогою ножа. Потім наріжте ще дрібніше.
На дно каструлі налийте невелику кількість рослинної олії і поставте на повільний вогонь. Коли олія нагріється, відправте в неї півкільця цибулі і дрібно нарізаний часник. Помішуючи, підсмажте протягом декількох хвилин.
Шматочок свіжого бекону сполосніть під краном і промокніть паперовим рушником. На кухонній дошці гострим ножем наріжте бекон дрібними кубиками. Після цього відправте в каструлю з цибулею і часником. Періодично помішуючи готуйте ще кілька хвилин на середньому вогні.
Якщо у вас немає свіжого зеленого горошку, використовуйте заморожений. Киньте необхідну кількість в каструлю з беконом, цибулею і часником. Ретельно перемішайте. Залийте вміст каструлі водою. Варіть на невеликому вогні протягом 30 хвилин.
Коли всі інгредієнти зварилися, пересипте їх в чашу блендера. Посоліть і поперчіть чорним меленим перцем за смаком. Додайте вершки будь-якої жирності і листя свіжої м'яти. Накрийте чашу кришкою і подрібніть всі складові частини до стану пюре. Слідкуйте, щоб маса вийшла одноманітною, без грудочок.
Готовий суп насипте в тарілку і прикрасьте гілочкою свіжої м'яти. Вживати суп-пюре з зеленого горошку можна як гарячим, так і холодним. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти