Укр
Рус
Суп-пюре Перші страви Українська кухня

Суп-пюре з зеленого горошку

( 4.8500 4 520 20 оцінок)

2462 - переглядів
50 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Суп-пюре з зеленого горошку - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Дієта: Корисне харчування

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Як кажуть французи: «Якщо на обід немає супу - це гірше, ніж в будинку немає парадного входу ». Останнім часом широку популярність отримали густі перетерті супи-пюре. Ці супи легкі і прості в приготуванні, доступні кожному і звичайно ж смачні і корисні. Сьогодні ми пропонуємо вашій увазі рецепт такого супу з зеленого горошку. Цей продукт давно вийшов з категорії сезонних, оскільки в замороженому вигляді його можна придбати в будь-якому супермаркеті.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Суп-пюре з зеленого горошку" (на 100 грам)

  • Білки2.4 гр.
  • Жири3 гр.
  • Вуглеводи6.6 гр.
  • Калорії64 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Розігрійте на середньому вогні каструлю з оливковою олією. Очистіть зубки часнику, можете розрізати їх на кілька частин або ж використовуйте цілком. Надішліть часник в розігріте масло і обсмажте до золотисто-коричневого кольору, періодично перемішуючи.

Крок - 1
02

Зніміть лушпиння з цибулі (можете взяти ріпчасту або шалот). Очищену цибулю наріжте середніми кубиками (в принципі, якщо ви наріжете цибулю півкільцями, то це не зіграє великої ролі). Нарізану цибулю висипте в сковорідку і обсмажте до прозорості.

Крок - 2
03

Як тільки цибуля трохи припустилася, додайте до цибулі і часнику горіхи кеш'ю і продовжуйте смажити все разом на середньому вогні, протягом 2-3 хвилин. Таким чином, горіхи обсмажаться і придбають більше вираженого смаку і аромату. Не забувайте помішувати.

Крок - 3
04

Тепер додайте в сковорідку зелений горошок (використовуйте як свіжий, так і заморожений, попередньо розморозивши його). Також посоліть його, приправте чорним меленим перцем (кількість солі і перцю можете відрегулювати на свій смак) і готуйте, постійно перемішуючи, протягом хвилини.

Крок - 4
05

Через хвилину, влийте в каструлю вказану кількість чистої води. У міру нагрівання води, перемішайте всі компоненти, щоб повністю розчинилася сіль. Шумівкою або ложкою зніміть піну. Після закипання води готуйте суп 5-10 хвилин, поки горох не стане м'яким.

Крок - 5
06

Коли зварився горох, перелийте все в іншу ємність, відставте і дайте трохи охолонути. Остигнули овочі разом з бульйоном, перелийте в чашу блендера і подрібніть до отримання однорідної маси.

Крок - 6
07

Пюре вилийте назад в каструлю. Доведіть пюре до початку кипіння (не кип'ятіть довго, щоб маса не втратила колір). Зніміть з плити. Розлийте по тарілках суп-пюре з зеленого горошку, додайте крем кешью (вершки), трохи чорного меленого перцю і кілька зелених горошків. Смачного.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Банановий пиріг - покроковий рецепт, фото 1 Банановий пиріг 60 6 3 з 5 - детальніше -
Торт Графські руїни - покроковий рецепт, фото 1 Торт Графські руїни 120 7 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти