Цей вид дієтичних супів є одним з найпопулярніших, його готують у багатьох країнах і подають в багатьох ресторанах. Про користь супу-пюре з селери можна говорити багато, так як в ньому є величезна кількість мікроелементів і вітамінів, але головним залишається той факт, що селера є не калорійною, дуже легко засвоюється організмом і сприяє спалюванню жирів. У кулінарії селера незамінний інгредієнт, а крем-суп з цього продукту не тільки корисний і популярний серед любителів правильного харчування, але і надзвичайно смачний. Процес приготування супу-пюре з селери забере у вас не більше півгодини. Для нашого супу-пюре ми будемо використовувати корінь селери разом з зеленими стеблинками, щоб суп вийшов красивого зеленуватого відтінку.
Поріжте попередньо вимиту селеру на шматочки однакового розміру, приблизно 1.5 сантиметри. Не турбуйтеся про точність, так як суп все одно буде пюре. Просто це сприяє, щоб селера готувався рівномірно. У великій каструлі розігрійте рослинне або оливкове масло на середньому вогні. Засипте в каструлю очищену від лушпиння та дрібно нарізану цибулю і обсмажуйте, помішуючи, до м'якості.
Додайте в каструлю очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник, перемішайте і готуйте ще приблизно хвилину.
Тепер засипте в каструлю раніше подрібнену селеру, залийте овочевий бульйон.
Додайте так само очищену від шкірки і нарізану великими шматками картоплю і свіжу нашатковану петрушку. Збільште вогонь до середнього і доведіть вміст до кипіння. Добре посоліть вміст каструлі і приперчіть чорним меленим перцем.
Накрийте каструлю кришкою, зменшіть вогонь і варіть все близько 30 хвилин або поки селера і картопля не стануть достатньо м'якими, щоб їх можна було легко протерти (але не дозволяйте їм ставати занадто м'якими).
Зніміть каструлю з супом з вогню. При необхідності за допомогою ковша видаліть зайву частину бульйону (якщо вона є), щоб вміст був просто накритим. Відкладіть будь-який резервний запас в сторону. Видаліть з каструлі трохи відвареної селери за допомогою шумівки (1-2 ложки) і відставте на час в сторону.
За допомогою блендера акуратно збийте вміст каструлі - поступово додаючи зарезервований бульйон, поки суп не досягне бажаної консистенції.
Додайте в суп-пюре кожному в тарілку зарезервовану селеру, змішайте акуратно, і подавайте гарячим до столу. Цей чудовий суп-пюре з селери можна подавати з хлібцями або навіть з солоним крекером.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти