Укр
Рус
Суп-пюре Перші страви Українська кухня

Суп-пюре з селери

( 4.8421 4 519 19 оцінок)

3235 - переглядів
45 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Суп-пюре з селери - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Дієта: Корисне харчування

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Цей вид дієтичних супів є одним з найпопулярніших, його готують у багатьох країнах і подають в багатьох ресторанах. Про користь супу-пюре з селери можна говорити багато, так як в ньому є величезна кількість мікроелементів і вітамінів, але головним залишається той факт, що селера є не калорійною, дуже легко засвоюється організмом і сприяє спалюванню жирів. У кулінарії селера незамінний інгредієнт, а крем-суп з цього продукту не тільки корисний і популярний серед любителів правильного харчування, але і надзвичайно смачний. Процес приготування супу-пюре з селери забере у вас не більше півгодини. Для нашого супу-пюре ми будемо використовувати корінь селери разом з зеленими стеблинками, щоб суп вийшов красивого зеленуватого відтінку. 

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Суп-пюре з селери" (на 100 грам)

  • Білки0.4 гр.
  • Жири1.6 гр.
  • Вуглеводи3.9 гр.
  • Калорії36 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Поріжте попередньо вимиту селеру на шматочки однакового розміру, приблизно 1.5 сантиметри. Не турбуйтеся про точність, так як суп все одно буде пюре. Просто це сприяє, щоб селера готувався рівномірно. У великій каструлі розігрійте рослинне або оливкове масло на середньому вогні. Засипте в каструлю очищену від лушпиння та дрібно нарізану цибулю і обсмажуйте, помішуючи, до м'якості.

Крок - 1
02

Додайте в каструлю очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник, перемішайте і готуйте ще приблизно хвилину.

Крок - 2
03

Тепер засипте в каструлю раніше подрібнену селеру, залийте овочевий бульйон.

Крок - 3
04

Додайте так само очищену від шкірки і нарізану великими шматками картоплю і свіжу нашатковану петрушку. Збільште вогонь до середнього і доведіть вміст до кипіння. Добре посоліть вміст каструлі і приперчіть чорним меленим перцем.

Крок - 4
05

Накрийте каструлю кришкою, зменшіть вогонь і варіть все близько 30 хвилин або поки селера і картопля не стануть достатньо м'якими, щоб їх можна було легко протерти (але не дозволяйте їм ставати занадто м'якими).

Крок - 5
06

Зніміть каструлю з супом з вогню. При необхідності за допомогою ковша видаліть зайву частину бульйону (якщо вона є), щоб вміст був просто накритим. Відкладіть будь-який резервний запас в сторону. Видаліть з каструлі трохи відвареної селери за допомогою шумівки (1-2 ложки) і відставте на час в сторону.

Крок - 6
07

За допомогою блендера акуратно збийте вміст каструлі - поступово додаючи зарезервований бульйон, поки суп не досягне бажаної консистенції.

Крок - 7
08

Додайте в суп-пюре кожному в тарілку зарезервовану селеру, змішайте акуратно, і подавайте гарячим до столу. Цей чудовий суп-пюре з селери можна подавати з хлібцями або навіть з солоним крекером.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Гречана каша - покроковий рецепт, фото 1 Гречана каша 40 6 2 з 5 - детальніше -
Печінковий торт - покроковий рецепт, фото 1 Печінковий торт 60 5 4 з 5 - детальніше -
Мімоза з сардиною - покроковий рецепт, фото 1 Мімоза з сардиною 30 4 3 з 5 - детальніше -
Піцца на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Піцца на сковороді 20 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Халва - покроковий рецепт, фото 1 Халва 40 5 3 з 5 - детальніше -
Макарони в томатній пасті - покроковий рецепт, фото 1 Макарони в томатній пасті 30 4 2 з 5 - детальніше -
Домашня товста піца з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Домашня товста піца з грибами 50 3 3 з 5 - детальніше -
М’ясо по-албанськи - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо по-албанськи 50 2 3 з 5 - детальніше -