Укр
Рус
thermomix thermomix
thermomix
thermomix
Суп-пюре Перші страви Російська кухня

Суп пюре з печериць з вершками

( 4.7778 4 59 9 оцінок)
1449 - переглядів
55 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Суп пюре з печериць з вершками - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Сьогоднішня пропозиція урізноманітнити повсякденне меню смачною стравою не залишить байдужим навіть тих, хто не особливо любить перші страви. Ми говоримо про супи пюре з печериць з вершками. Грибні страви завжди мають характерний насичений смак, а вершки - продукт, який відмінно виглядає в багатьох стравах, надаючи їм ніжності і тонкощі. Крем-суп з печериць з вершками відноситься до перших страв, які подають в ресторанах, але приготувати його в домашніх умовах також можна.

Інгредієнти

  • Печериці 500 г.
  • Шиітаке 200 г.
  • Оливкова олія 4 ст.л
  • Вершкове масло 100 г.
  • Цибуля-шалот 3 шт.
  • Часник 4 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Майоран 1 ч.л
  • Бульйон 500 мл.
  • Вершки 20 % 100 мл.
  • Перець чорний мелений за смаком
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Процес створення цієї першої страви не складе вам багато труднощів і не забере багато часу, а навіть зовсім навпаки. Насамперед рекомендуємо приготувати курячий бульйон, на основі якого будемо потім готувати суп. Для цього використовуємо будь-які частини курячої тушки (філе, гомілки, крильця), які миємо, складаємо в каструлю, наливаємо воду і відправляємо на плиту.

Крок - 1
02

Після того, як вода закипить, зменшуємо вогонь, знімаємо накип, солимо і перчимо, і продовжуємо готувати бульйон хвилин 40, цього часу буде достатньо для готовності. Після цього знімаємо каструлю з вогню, а бульйон проціджуємо і відставляємо в сторону.

Крок - 2
03

Далі гарненько миємо гриби і при необхідності чистимо їх. Потім нарізаємо печериці та гриби шиітаке на невеликі шматочки.

Крок - 3
04

Також очистимо цибулю шалот від лушпиння та дрібно її нашаткуємо. Часник теж слід очистити від лушпиння і подрібнити.

Крок - 4
05

Тепер приступаємо до приготування. Для цього ставимо на вогонь сотейник і наливаємо оливкову олію. Потім кидаємо вершкове масло, а коли воно розтане - додаємо подрібнені гриби.

Крок - 5
06

Готуємо гриби 10 хвилин, періодично помішуючи, а потім відберемо трохи для подальшого використання, а в сотейник до решти маси додамо нашатковану цибулю і подрібнений часник.

Крок - 6
07

Перемішуємо все і готуємо пару хвилин, а потім солимо, додаємо майоран і заливаємо курячим бульйоном. Продовжуємо варити суп ще 10 хвилин, а потім перчимо і перебиваємо вміст сотейника блендером, перетворюючи в однорідну пюре образну масу.

Крок - 7
08

Тепер додаємо останній інгредієнт, а саме вершки. Вливаємо їх в сотейник і просто перемішуємо до однорідності.

Крок - 8
09

В кінці кидаємо відварені гриби, які ми раніше відібрали, і перемішуємо їх з грибним пюре. Ось і все приготування.

Крок - 9
10

Суп-пюре з печериць з вершками готовий. Ароматний, апетитний, ніжний, але при цьому ситний і дуже смачний. Відмінний варіант урізноманітнити повсякденне меню і нагодувати домочадців оригінальним, смачним обідом.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Суп пюре из шампиньонов - покроковий рецепт, фото 1 Суп пюре из шампиньонов 45 6 3 з 5 - детальніше -
Суп-пюре тыквенный с карри - покроковий рецепт, фото 1 Суп-пюре тыквенный с карри 20 5 2 з 5 - детальніше -
Суп-пюре из сельдерея - покроковий рецепт, фото 1 Суп-пюре из сельдерея 45 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Стейк семги в духовке в фольге - покроковий рецепт, фото 1 Стейк семги в духовке в фольге 40 3 3 з 5 - детальніше -
Ростбиф из говядины на гриле - покроковий рецепт, фото 1 Ростбиф из говядины на гриле 60 6 3 з 5 - детальніше -
Бездрожжевое тесто - покроковий рецепт, фото 1 Бездрожжевое тесто 15 1 1 з 5 - детальніше -
Белый бульон - покроковий рецепт, фото 1 Белый бульон 75 4 3 з 5 - детальніше -