Укр
Рус
Суп-пюре Перші страви Російська кухня

Суп пюре з печериць з вершками

( 4.7778 4 59 9 оцінок)
1523 - переглядів
55 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Суп пюре з печериць з вершками - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Сьогоднішня пропозиція урізноманітнити повсякденне меню смачною стравою не залишить байдужим навіть тих, хто не особливо любить перші страви. Ми говоримо про супи пюре з печериць з вершками. Грибні страви завжди мають характерний насичений смак, а вершки - продукт, який відмінно виглядає в багатьох стравах, надаючи їм ніжності і тонкощі. Крем-суп з печериць з вершками відноситься до перших страв, які подають в ресторанах, але приготувати його в домашніх умовах також можна.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Суп пюре з печериць з вершками" (на 100 грам)

  • Білки2.5 гр.
  • Жири11.7 гр.
  • Вуглеводи2.5 гр.
  • Калорії129 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Процес створення цієї першої страви не складе вам багато труднощів і не забере багато часу, а навіть зовсім навпаки. Насамперед рекомендуємо приготувати курячий бульйон, на основі якого будемо потім готувати суп. Для цього використовуємо будь-які частини курячої тушки (філе, гомілки, крильця), які миємо, складаємо в каструлю, наливаємо воду і відправляємо на плиту.

Крок - 1
02

Після того, як вода закипить, зменшуємо вогонь, знімаємо накип, солимо і перчимо, і продовжуємо готувати бульйон хвилин 40, цього часу буде достатньо для готовності. Після цього знімаємо каструлю з вогню, а бульйон проціджуємо і відставляємо в сторону.

Крок - 2
03

Далі гарненько миємо гриби і при необхідності чистимо їх. Потім нарізаємо печериці та гриби шиітаке на невеликі шматочки.

Крок - 3
04

Також очистимо цибулю шалот від лушпиння та дрібно її нашаткуємо. Часник теж слід очистити від лушпиння і подрібнити.

Крок - 4
05

Тепер приступаємо до приготування. Для цього ставимо на вогонь сотейник і наливаємо оливкову олію. Потім кидаємо вершкове масло, а коли воно розтане - додаємо подрібнені гриби.

Крок - 5
06

Готуємо гриби 10 хвилин, періодично помішуючи, а потім відберемо трохи для подальшого використання, а в сотейник до решти маси додамо нашатковану цибулю і подрібнений часник.

Крок - 6
07

Перемішуємо все і готуємо пару хвилин, а потім солимо, додаємо майоран і заливаємо курячим бульйоном. Продовжуємо варити суп ще 10 хвилин, а потім перчимо і перебиваємо вміст сотейника блендером, перетворюючи в однорідну пюре образну масу.

Крок - 7
08

Тепер додаємо останній інгредієнт, а саме вершки. Вливаємо їх в сотейник і просто перемішуємо до однорідності.

Крок - 8
09

В кінці кидаємо відварені гриби, які ми раніше відібрали, і перемішуємо їх з грибним пюре. Ось і все приготування.

Крок - 9
10

Суп-пюре з печериць з вершками готовий. Ароматний, апетитний, ніжний, але при цьому ситний і дуже смачний. Відмінний варіант урізноманітнити повсякденне меню і нагодувати домочадців оригінальним, смачним обідом.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Печеня - покроковий рецепт, фото 1 Печеня 90 6 3 з 5 - детальніше -
Печінка куряча - покроковий рецепт, фото 1 Печінка куряча 45 6 2 з 5 - детальніше -
Біляші з м’ясом "Чудові" - покроковий рецепт, фото 1 Біляші з м’ясом "Чудові" 60 5 3 з 5 - детальніше -
Торт Київський - покроковий рецепт, фото 1 Торт Київський 150 7 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Салат з кальмарами - покроковий рецепт, фото 1 Салат з кальмарами 30 6 2 з 5 - детальніше -
Лазанья з куркою і грибами - покроковий рецепт, фото 1 Лазанья з куркою і грибами 50 6 3 з 5 - детальніше -
Налисники на молоці - покроковий рецепт, фото 1 Налисники на молоці 45 4 3 з 5 - детальніше -
Суфле пташине молоко - покроковий рецепт, фото 1 Суфле пташине молоко 120 4 3 з 5 - детальніше -