Бобові одні з найпоширеніших продуктів в світі. Практично будь-яка кухня має безліч рецептів з цих овочів. Горох, квасоля, боби, соя та інші бобові складають основу раціону багатьох народів. Рослинний білок входить до складу бобових і корисні мікроелементи замінюють м'ясо для вегетаріанців і людям, що дотримують пости. Вони використовуються в супах, гарнірах і різних соусах. Суп пюре з квасолі дуже поживний, з ніжною кремовою текстурою і приємним, яскраво вираженим смаком.
Якщо ми використовуємо в основному білу квасолю, то американці віддають перевагу чорній квасолі. Якщо немає такої в наявності підійде і червона. Візьмемо консервовану квасолю в банках. Але якщо ви не ліниві і вашому магазині ви не виявили такого продукту, приготувати її можна самому. Попередньо замочену на ніч квасолю, відварюємо у воді до готовності. Зварена квасоля стає м'якою. Отже, готову квасолю (в банках або зварену) висипаємо на сито і даємо стекти зайвій рідині.
Потім ретельно промиваємо під струменем води. Промиту квасолю додаємо в чашу блендера. Можна використовувати кухонний комбайн або погружний блендер, головне кінцевий результат - кремова текстура. До квасолі додаємо овочевий бульйон. Зазвичай він вариться з стандартного набору овочів і очищеної води. До складу входять селера, морква, ріпчаста цибуля і пряні трави. Відварені овочі викидаються, а бульйон проціджується.
Слідом додамо соус сальса. Це класичний, мексиканський соус виготовлений з томатів і чилі, з додаванням цибулі, часнику, чорного перцю і коріандру. Сальсу, якщо її у вас немає, можна замінити гострим томатним соусом.
Дуже добре з нашими інгредієнтами в супі буде поєднуватися мелений кмин. Його і додамо у вигляді основної спеції.
Продукти завантажені, включаємо блендер. Перебиваємо все до утворення однорідної маси. Пюреобразну суміш виливаємо в каструлю. Ми будемо доводити наш суп до кипіння.
Солимо на свій смак і накриваємо кришкою. Поки суп гріється займемося підготовкою зелені для прикраси. Ідеально підійде до супу зелена цибуля. Її миємо, відрізаємо корінець і дуже дрібно нарізаємо. Піде все, і стебло, і зелені пір'я.
Коли суп пюре з квасолі закипів, вимикаємо і гарячим розливаємо в порційні тарілки. Додаємо ложку сметани і посипаємо зверху зеленою цибулею. можна також прикрасити, завчасно залишеними, декількома відвареними бобами квасолі. Як бачите, готується суп дуже легко і швидко, а результат перевищить всі ваші чекання. Кличте рідних і просто насолоджуйтеся!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти