Укр
Рус
Суп-пюре Перші страви Іранська кухня

Суп пюре з квасолі

( 4.5238 1 521 21 оцінка)

1816 - переглядів
60 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Суп пюре з квасолі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Іранська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Бобові одні з найпоширеніших продуктів в світі. Практично будь-яка кухня має безліч рецептів з цих овочів. Горох, квасоля, боби, соя та інші бобові складають основу раціону багатьох народів. Рослинний білок входить до складу бобових і корисні мікроелементи замінюють м'ясо для вегетаріанців і людям, що дотримують пости. Вони використовуються в супах, гарнірах і різних соусах. Суп пюре з квасолі дуже поживний, з ніжною кремовою текстурою і приємним, яскраво вираженим смаком.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Суп пюре з квасолі" (на 100 грам)

  • Білки4.7 гр.
  • Жири2.6 гр.
  • Вуглеводи11.3 гр.
  • Калорії91 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Якщо ми використовуємо в основному білу квасолю, то американці віддають перевагу чорній квасолі. Якщо немає такої в наявності підійде і червона. Візьмемо консервовану квасолю в банках. Але якщо ви не ліниві і вашому магазині ви не виявили такого продукту, приготувати її можна самому. Попередньо замочену на ніч квасолю, відварюємо у воді до готовності. Зварена квасоля стає м'якою. Отже, готову квасолю (в банках або зварену) висипаємо на сито і даємо стекти зайвій рідині.

Крок - 1
02

Потім ретельно промиваємо під струменем води. Промиту квасолю додаємо в чашу блендера. Можна використовувати кухонний комбайн або погружний блендер, головне кінцевий результат - кремова текстура. До квасолі додаємо овочевий бульйон. Зазвичай він вариться з стандартного набору овочів і очищеної води. До складу входять селера, морква, ріпчаста цибуля і пряні трави. Відварені овочі викидаються, а бульйон проціджується.

Крок - 2
03

Слідом додамо соус сальса. Це класичний, мексиканський соус виготовлений з томатів і чилі, з додаванням цибулі, часнику, чорного перцю і коріандру. Сальсу, якщо її у вас немає, можна замінити гострим томатним соусом.

Крок - 3
04

Дуже добре з нашими інгредієнтами в супі буде поєднуватися мелений кмин. Його і додамо у вигляді основної спеції.

Крок - 4
05

Продукти завантажені, включаємо блендер. Перебиваємо все до утворення однорідної маси. Пюреобразну суміш виливаємо в каструлю. Ми будемо доводити наш суп до кипіння.

Крок - 5
06

Солимо на свій смак і накриваємо кришкою. Поки суп гріється займемося підготовкою зелені для прикраси. Ідеально підійде до супу зелена цибуля. Її миємо, відрізаємо корінець і дуже дрібно нарізаємо. Піде все, і стебло, і зелені пір'я.

Крок - 6
07

Коли суп пюре з квасолі закипів, вимикаємо і гарячим розливаємо в порційні тарілки. Додаємо ложку сметани і посипаємо зверху зеленою цибулею. можна також прикрасити, завчасно залишеними, декількома відвареними бобами квасолі. Як бачите, готується суп дуже легко і швидко, а результат перевищить всі ваші чекання. Кличте рідних і просто насолоджуйтеся!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Пюре - покроковий рецепт, фото 1 Пюре 30 5 1 з 5 - детальніше -
Біляші з м’ясом "Чудові" - покроковий рецепт, фото 1 Біляші з м’ясом "Чудові" 60 5 3 з 5 - детальніше -
Торт Празький - покроковий рецепт, фото 1 Торт Празький 90 7 3 з 5 - детальніше -
Торт Пінчер кучерявий - покроковий рецепт, фото 1 Торт Пінчер кучерявий 80 7 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Стейк з індички в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Стейк з індички в духовці 45 2 3 з 5 - детальніше -
Салат під шубою класичний - покроковий рецепт, фото 1 Салат під шубою класичний 50 4 3 з 5 - детальніше -
Лангет з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Лангет з яловичини 75 4 3 з 5 - детальніше -
Щербет в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Щербет в домашніх умовах 50 2 3 з 5 - детальніше -