Укр
Рус
Суп-пюре Перші страви Російська кухня

Суп пюре з гарбуза

( 4.8462 4 513 13 оцінок)
1471 - переглядів
65 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Суп пюре з гарбуза - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Суп пюре з гарбуза - це не тільки красиво і смачно, але і надзвичайно корисно. Адже цей овоч не даремно називають «королем осені», він має безліч цінних переваг. При цьому він має хорошу збереженість і є джерелом вітамінів в холодний зимовий період. А стійкий, помаранчевий колір, з великим вмістом каротину, не тільки допоможуть подолати холод і депресію, а й порадувати своїм відмінним смаком. Раніше страви з гарбуза не відрізнялися великою різноманітністю, тепер же навперебій все пропонують безліч рецептів. Ми також хочемо поділитися оригінальним рецептом смачного і ніжного супу пюре з гарбуза, який легко приготувати.

Інгредієнти

  • Гарбуз 1 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Оливкова олія 1 ст.л
  • Вершки 20 % 200 мл.
  • Вода 1 л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В осінньо-зимовий період цей сезонний продукт можна без зусиль придбати на ринку або в магазині. Візьмемо невеликий, стиглий гарбуз. Попередньо помитий гарбуз розрізаємо навпіл і ножем зрізаємо жорстку шкірку. Столовою ложкою виймаємо м'яку внутрішність з насінням.

Крок - 1
02

Гарбуз нарізаємо кубиками середнього розміру. Якщо ви хочете заощадити час на приготування супу, можна порізати гарбуз меншими кубиками. Так він швидше звариться.

Крок - 2
03

Нам також знадобиться ріпчаста біла цибуля. Очищену від лушпиння цибулю миємо, розрізаємо навпіл і нарізаємо поздовжніми півкільцями.

Крок - 3
04

Скористаємося каструлею з товстим дном, щоб не задіяти зайвий посуд. Ставимо її на середній вогонь і вливаємо оливкову або іншу рослинну олію. У розігріте масло додаємо порізану цибулю. Помішуючи, обсмажуємо до її прозорості.

Крок - 4
05

Далі в каструлю додаємо шматочки порізаного гарбуза. Слідом вливаємо воду, так щоб вона обов'язково покрила гарбуз повністю.

Крок - 5
06

З спеції додамо, мабуть, тільки чорний мелений перець. Інші яскраві, сильно насичені спеції можуть перебити ніжний смак нашого гарбуза. Коли наш гарбуз закипить, накриваємо кришкою і варимо до готовності на меншому вогні протягом 30 хвилин. Готовий гарбуз перевіряється як картопля (повинен бути м'яким).

Крок - 6
07

Не знімаючи каструлю з вогню, занурювальним блендером збиваємо зварений гарбуз до однорідної маси. Далі вливаємо вершки, ступінь жирності вибирайте на свій смак. Чим жирніше вершки, тим густіше суп. Добре перемішайте вершки з нашою гарбузовою масою.

Крок - 7
08

Під кінець додаємо сіль і перемішуємо. Доводимо до кипіння і вимикаємо. Наш суп пюре повинен вийти з ніжною, кремовою текстурою і насиченим теплим помаранчевим кольором.

Крок - 8
09

Насипаємо в порційні тарілки і прикрашаємо зеленими листками свіжої петрушки. Ситний, вітамінний суп пюре з гарбуза з вершковими нотками порадує і зігріє вас і ваших рідних за вечерею довгим зимовим вечором.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Суп – пюре в мультиварке - покроковий рецепт, фото 1 Суп – пюре в мультиварке 50 6 3 з 5 - детальніше -
Суп-пюре тыквенный с карри - покроковий рецепт, фото 1 Суп-пюре тыквенный с карри 20 5 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Апельсиновый кекс - покроковий рецепт, фото 1 Апельсиновый кекс 50 3 3 з 5 - детальніше -
Халва без муки - покроковий рецепт, фото 1 Халва без муки 55 4 3 з 5 - детальніше -
Сироп клубничный - покроковий рецепт, фото 1 Сироп клубничный 35 4 3 з 5 - детальніше -