Укр
Рус
Суп-пюре Перші страви Українська кухня

Суп пюре з цвітної капусти з вершками

( 4.8077 4 526 26 оцінок)

3025 - переглядів
45 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Суп пюре з цвітної капусти з вершками - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Дієта: Здорове харчування

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Що може бути прекрасніше, ніж приготовану страву, яка одночасно і наситить ваш організм, і подбає про фігуру. Саме до такої категорії можна сміливо віднести суп-пюре із цвітної капусти з вершками. Ці два продукти в поєднанні є справжнісіньким складом вітамінів і мікроелементів, і вживання їх в їжу зарядить вас енергією на цілий день.Це один з видів капусти, який не тільки має незвичайні смак і колір, але і за наявністю кальцію, фосфору, великого ряду вітамінів, не поступається іншим продуктам. Саме тому суп-пюре з цвітної капусти прекрасно доведеться і за смаком, і за запитами корисності і низько калорійності навіть найвибагливішим гурманам.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Суп пюре з цвітної капусти з вершками" (на 100 грам)

  • Білки1.1 гр.
  • Жири6.6 гр.
  • Вуглеводи3 гр.
  • Калорії79 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Почніть з нарізки невеликими шматочками цвітної капусти, яку попередньо вимийте і висушіть. Потім покладіть шматочки капусти на деко, вистелений пергаментним папером.

Крок - 1
02

Полийте часточки капусти невеликою кількістю оливкової олії, приправте сіллю і посипте зверху паприкою для додаткового смаку. Надішліть деко в попередньо розігріту духовку і випікайте при температурі 180 градусів, поки кольорова капуста не стане м'якою і карамелізованою по краях, від 25 до 35 хвилин.

Крок - 2
03

Далі очистіть від лушпиння, а потім наріжте невеликими кубиками ріпчасту цибулю і подрібніть зубчики часнику.

Крок - 3
04

У середній каструлі нагрійте решту оливкової олії і додайте подрібнену цибулю і часник. Готуйте овочі, постійно помішуючи, поки вони не стануть м'якими і не будуть прозорими, від 5 до 7 хвилин.

Крок - 4
05

Додайте в сковорідку до обсмажених інгредієнтів овочевий бульйон. Вийміть кольорову капусту з духовки і перемістіть її так само в каструлю до решти інгредієнтів. Зарезервуйте 2 або 3 найкрасивіших смажених шматочка кольорової капусти для гарніру. Доведіть суміш в каструлі до кипіння і варіть протягом приблизно 20 хвилин, щоб дати смаку змішатися.

Крок - 5
06

Після цього перенесіть суміш у велику каструлю і за допомогою блендера збийте до кремоподібного, однорідного стану.

Крок - 6
07

Додайте в каструлю так само рідкі вершки і продовжуйте змішувати, поки добре не об'єднаються всі інгредієнти.

Крок - 7
08

Поставте каструлю з вмістом назад на вогонь, трохи перемішайте і додайте вершкове масло. Постійно помішуйте протягом 2 хвилин, а потім знову акуратно збийте, якщо хочете, щоб суп став вершковим.

Крок - 8
09

Коли все буде готово, перенесіть суп пюре з цвітної капусти з вершками в невелику миску і прикрасьте 2 або 3 суцвіттями раніше запеченої цвітної капусти. Посипте трохи паприки зверху для додаткового смаку і додайте кілька свіжих листків петрушки. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Салат Принц - покроковий рецепт, фото 1 Салат Принц 25 4 2 з 5 - детальніше -
Сосиски в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Сосиски в духовці 65 7 2 з 5 - детальніше -
Стейки тріски в соусі - покроковий рецепт, фото 1 Стейки тріски в соусі 45 2 3 з 5 - детальніше -
Тісто для Лазаньї - покроковий рецепт, фото 1 Тісто для Лазаньї 40 1 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

М’ясо на аерогрилі - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо на аерогрилі 60 2 3 з 5 - детальніше -
Спагетті з курячою грудкою - покроковий рецепт, фото 1 Спагетті з курячою грудкою 40 5 2 з 5 - детальніше -
Брускетта з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Брускетта з сиром 45 6 3 з 5 - детальніше -