Що може бути прекрасніше, ніж приготовану страву, яка одночасно і наситить ваш організм, і подбає про фігуру. Саме до такої категорії можна сміливо віднести суп-пюре із цвітної капусти з вершками. Ці два продукти в поєднанні є справжнісіньким складом вітамінів і мікроелементів, і вживання їх в їжу зарядить вас енергією на цілий день.Це один з видів капусти, який не тільки має незвичайні смак і колір, але і за наявністю кальцію, фосфору, великого ряду вітамінів, не поступається іншим продуктам. Саме тому суп-пюре з цвітної капусти прекрасно доведеться і за смаком, і за запитами корисності і низько калорійності навіть найвибагливішим гурманам.
Почніть з нарізки невеликими шматочками цвітної капусти, яку попередньо вимийте і висушіть. Потім покладіть шматочки капусти на деко, вистелений пергаментним папером.
Полийте часточки капусти невеликою кількістю оливкової олії, приправте сіллю і посипте зверху паприкою для додаткового смаку. Надішліть деко в попередньо розігріту духовку і випікайте при температурі 180 градусів, поки кольорова капуста не стане м'якою і карамелізованою по краях, від 25 до 35 хвилин.
Далі очистіть від лушпиння, а потім наріжте невеликими кубиками ріпчасту цибулю і подрібніть зубчики часнику.
У середній каструлі нагрійте решту оливкової олії і додайте подрібнену цибулю і часник. Готуйте овочі, постійно помішуючи, поки вони не стануть м'якими і не будуть прозорими, від 5 до 7 хвилин.
Додайте в сковорідку до обсмажених інгредієнтів овочевий бульйон. Вийміть кольорову капусту з духовки і перемістіть її так само в каструлю до решти інгредієнтів. Зарезервуйте 2 або 3 найкрасивіших смажених шматочка кольорової капусти для гарніру. Доведіть суміш в каструлі до кипіння і варіть протягом приблизно 20 хвилин, щоб дати смаку змішатися.
Після цього перенесіть суміш у велику каструлю і за допомогою блендера збийте до кремоподібного, однорідного стану.
Додайте в каструлю так само рідкі вершки і продовжуйте змішувати, поки добре не об'єднаються всі інгредієнти.
Поставте каструлю з вмістом назад на вогонь, трохи перемішайте і додайте вершкове масло. Постійно помішуйте протягом 2 хвилин, а потім знову акуратно збийте, якщо хочете, щоб суп став вершковим.
Коли все буде готово, перенесіть суп пюре з цвітної капусти з вершками в невелику миску і прикрасьте 2 або 3 суцвіттями раніше запеченої цвітної капусти. Посипте трохи паприки зверху для додаткового смаку і додайте кілька свіжих листків петрушки. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти