Укр
Рус
Суп-пюре Перші страви Російська кухня

Суп пюре з цибулі

( 4.9286 4 514 14 оцінок)

1615 - переглядів
50 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Суп пюре з цибулі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Супи пюре дуже популярні по всьому світу, і кожна кухня має свій найбільш вдалий варіант такої страви. Представляємо вашій увазі класику французької кухні - суп пюре з цибулі. У традиційному варіанті цей суп готують на яловичому бульйоні, в який додають пасеровану цибулю і сухарики. Але з часом кількість рецептів приготування цибулевого супу-пюре значно зросла, адже кулінари знаходять більше рішень, щоб зробити цю страву ще смачніше і оригінальніше. Цибулевий суп можна віднести до дієтичних страв, оскільки цибуля - це низькокалорійний продукт, який сприяє очищенню організму, а також має цілющі властивості, наприклад захищають наш організм від мікробів.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Суп пюре з цибулі" (на 100 грам)

  • Білки4.4 гр.
  • Жири11.3 гр.
  • Вуглеводи4.8 гр.
  • Калорії148 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Отже, рекомендуємо готувати суп на курячому бульйоні. Його і потрібно приготувати перш за все. Для цього використовуємо будь-які частини курячої тушки (крильця, стегенця або гомілки), філе не зовсім відповідний вибір, адже з нього бульйон не буде таким наваристим. Отже, курятину миємо, складаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Коли вода закипить, знімаємо піну, солимо, при бажанні перчимо. Також можна додати лавровий лист.

Крок - 1
02

Продовжуємо готувати бульйон на невеликому вогні приблизно 40 хвилин, а потім знімаємо з вогню і проціджуємо. Готовий бульйон поки відставляємо в сторону.

Крок - 2
03

Тепер займемося головним інгредієнтом. Цибулю чистимо від лушпиння і нарізаємо соломкою. Для цього достатньо розрізати кожну цибулину навпіл, а потім нарізати півкільцями.

Крок - 3
04

Після цього ставимо на вогонь сотейник і кидаємо в нього вершкове масло, а також наливаємо оливкову олію. Після того, як масло розтопиться, викладаємо в сотейник цибулю і обсмажуємо її кілька хвилин. Потім додаємо біле вино, після чого перемішуємо все і продовжуємо обсмажувати хвилин 5-7 до появи золотистого кольору.

Крок - 4
05

Тим часом очистимо картоплю від шкірки, сполоснемо під водою і наріжемо на середні шматочки, а потім додамо в сотейник. Все це солимо, перчимо і обсмажуємо ще кілька хвилин, а потім наливаємо курячий бульйон, який ми приготували раніше.

Крок - 5
06

Також кидаємо вимитий свіжий чебрець. Тепер готуємо наш суп приблизно 20 хвилин, періодично помішуючи. Після цього знімаємо сотейник з вогню, даємо вмісту трошки охолонути, а потім наливаємо його в чашу блендера і перебиваємо в пюре.

Крок - 6
07

Цю масу переливаємо в невеликий сотейник і ще ставимо на вогонь, щоб вона як слід прогрілася. Після цього беремо глиняний або керамічний горщик, наливаємо в нього наш супчик і додаємо тертий сир, після чого відправляємо горщик в духовку, щоб сир розплавився.

Крок - 7
08

Через кілька хвилин дістаємо готовий суп-пюре з цибулі і насолоджуємося результатом. Перед нами красивий, ароматний і дуже апетитний супчик, дуже ніжний, який так і манить швидше покуштувати таку красу. Суп-пюре з цибулі разом з сиром дійсно виходить дуже смачним і легким, але при цьому ситним і поживним. Немає сумнівів, що така страва сподобається вашим домочадцям і стане однією з улюблених в вашому повсякденному меню.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Грецький салат - покроковий рецепт, фото 1 Грецький салат 20 4 2 з 5 - детальніше -
Салат Козел в городі - покроковий рецепт, фото 1 Салат Козел в городі 30 6 2 з 5 - детальніше -
Товстолобик з начинкою - покроковий рецепт, фото 1 Товстолобик з начинкою 50 2 2 з 5 - детальніше -
Морозиво пудинг з сухофруктами - покроковий рецепт, фото 1 Морозиво пудинг з сухофруктами 35 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Куряче філе по-китайськи - покроковий рецепт, фото 1 Куряче філе по-китайськи 50 4 3 з 5 - детальніше -
Відбивна з курячої грудки - покроковий рецепт, фото 1 Відбивна з курячої грудки 40 3 3 з 5 - детальніше -
Огірки в томатному соусі - покроковий рецепт, фото 1 Огірки в томатному соусі 55 1 2 з 5 - детальніше -