Укр
Рус
Місо Перші страви Корейська кухня

Суп місо з грибами

( 4.7857 4 514 14 оцінок)

2728 - переглядів
55 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Суп місо з грибами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Корейська кухня, Японська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Суп місо є візитною карткою східному, а точніше, японської кухні. Цей смачний суп безсумнівно припаде до смаку вегетаріанцям або тим, хто поститься. Крім того, це універсальна страва, адже вона зігріває в холод і освіжає в спеку. Цей японський варіант обідньої страви досить легкий, але при цьому дуже ситний, тому зовсім не зайвим буде приготувати його у себе на кухні. Ми пропонуємо вашій увазі цікавий рецепт супу місо з грибами. Для початку слід зазначити, що інгредієнти для цього супу на перший погляд здаються ну вже дуже незвичайними і важко доступними. Але всі вони є в наявності в супермаркетах в азіатських відділах, тому придбати їх зовсім не складно. Процес приготування супу місо вас приємно здивує, адже займає мінімум часу і ваших зусиль, а результат радує своєю простотою і пікантністю одночасно.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Суп місо з грибами" (на 100 грам)

  • Білки3.6 гр.
  • Жири0.8 гр.
  • Вуглеводи1.9 гр.
  • Калорії31 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Так як суп місо готується дуже швидко, підготуйте всі продукти заздалегідь. Спочатку візьміть чисту сковорідку і висипте туди анчоуси. Підсмажте рибку, періодично помішуючи, на невеликому вогні без додавання олії протягом декількох хвилин.

Крок - 1
02

Підготуйте гриби шиітаке. Помийте їх під проточною водою, відокремте ніжки від капелюшків. Ніжки відкладіть поки в сторону. Капелюшки грибів поріжте пластинками і теж відкладіть, вони вам знадобляться пізніше.

Крок - 2
03

Почищені від лушпиння зубчики часнику, а також шматочок очищеного кореня імбиру дрібно поріжте ножем на кухонній дошці.

Крок - 3
04

Візьміть зелену цибулю. Сполосніть її під холодною водою, струсіть. Так само на кухонній дошці тонко наріжте гострим ножем.

Крок - 4
05

Тепер візьміть шпинат. Відберіть тільки найкрасивіші і не зіпсовані листя. Помийте їх і залиште в друшляку, щоб стекла вода.

Крок - 5
06

Так само треба підготувати молюски. Для цього візьміть окрему глибоку миску, помістіть туди молюски і залийте їх водою. Залиште на деякий час.

Крок - 6
07

Коли вже всі продукти, які ви будете використовувати для супу місо, підготовлені, приступайте безпосередньо до приготування. Наповніть каструлю водою, поставте її на вогонь. Поки вода закипає, треба зробити наступне. Візьміть пакет для варіння і помістіть туди підсмажені анчоуси, сирі ніжки грибів шиітаке, рубаний часник і імбир, пасту місо, а також пасту з червоного перцю. Зауважте пакет, варіть протягом 5 хвилин на середньому вогні.

Крок - 7
08

 По закінченню 5 хвилин додайте в каструлю молюски, частину листя шпинату і порізаних капелюшків грибів шиітаке. Так само киньте половину сиру тофу, попередньо нарізаного великими кубиками. Нехай кипить ще кілька хвилин.

Крок - 8
09

Тепер обережно дістаньте з каструлі пакет для варіння з усім в ньому вмістом. Відіжміть рідину в каструлю, решту викиньте. Киньте в суп інші листя салату, гриби і сир тофу.

Крок - 9
10

В самому кінці додайте в ваш суп соєвий соус і тонко порізану зелену цибулю. Нехай закипить і буквально через пару хвилин знімайте каструлю з вогню. Довго варити суп не варто, чим довше він вариться, тим менше корисних речовин в ньому залишається. Ваш суп місо готовий. Насипте в глибоку миску і пробуйте. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Харчо - покроковий рецепт, фото 1 Харчо 60 5 3 з 5 - детальніше -
Пісний розсольник - покроковий рецепт, фото 1 Пісний розсольник 45 6 3 з 5 - детальніше -
Свиняча печінка - покроковий рецепт, фото 1 Свиняча печінка 35 3 2 з 5 - детальніше -
Нирки - покроковий рецепт, фото 1 Нирки 35 5 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Українська солянка - покроковий рецепт, фото 1 Українська солянка 60 5 3 з 5 - детальніше -
Тарталетки з креветками - покроковий рецепт, фото 1 Тарталетки з креветками 35 5 2 з 5 - детальніше -
Сьомга, запечена в овочах - покроковий рецепт, фото 1 Сьомга, запечена в овочах 50 2 3 з 5 - детальніше -