У японців, крім страв з наявністю рису, величезною популярністю користується суп місо. Він вважається сніданком справжнього японця, оскільки є дуже ситним і поживним. Ця страва користується популярністю і у нас, особливо люблять його вегетаріанці, любителі здорового харчування, а також які дотримуються посту. У наш час рецептів приготування супу місо зібралося безліч, але незмінною є основа. Сьогодні ми пропонуємо вам скористатися класичним варіантом супу місо, який приємно порадує вас мінімальними витратами часу і зусиль. У традиційному варіанті суп місо готується з місо пасти і бульйону Даші. Необхідні інгредієнти можна купити в східно-азіатських відділах супермаркетів. Може трапитися, що, на жаль, не всі інгредієнти можуть бути нам доступні або бути в наявності в магазині.Але, по-перше, їх можна замінити іншими продуктами, а по-друге, сьогодні у продажу є спеціальні набори, наприклад гранули боніто, які включають в себе все необхідне.
Отже, почнемо готувати цей незвичайний суп. Для його приготування нам знадобиться не більше п'ятнадцяти хвилин, що, погодьтеся, стане справжньою знахідкою для будь-якої господині.
Для початку наливаємо в неглибокий сотейник або ж каструлю воду і поміщаємо на вогонь. Тим часом миємо під проточною водою і нарізаємо зелену цибулю.
Далі на обробній дошці ріжемо на кубики м'який сир тофу. Як правило, розмір шматочків сиру 1х1 сантиметр, але можна нарізати будь-яким способом на ваш розсуд.
У сотейник з киплячою водою кидаємо гранули боніто і добре все перемішаємо. Коли усі гранули розчиняться, додаємо в бульйон невід'ємний інгредієнт - місо пасту і теж розмішуємо до повного розчинення.
Тепер кидаємо нарізаний сир тофу і раніше нашатковану зелень і залишаємо на кілька хвилин на вогні. Напевно, ви звернули увагу, що в суп не додається сіль або якісь спеції. В даному випадку це і не потрібно, адже паста місо і гранули боніто досить солоні, та й сир тофу теж додає свій насичений смак, тому якщо ще й додати сіль, то суп вийде просто пересоленим, а нам це ні до чого.
Правда ви можете за бажанням коригувати смак супу, додавши соєвий соус (можете скористатися соусом Ворчестер). Ви приємно здивуєтеся, але на цьому усе, суп можна сміливо розливати по тарілках і насолоджуватися незвичайним смаком цієї східної страви самим і пригощати домашніх або гостей.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти