Укр
Рус
Місо Перші страви Японська кухня

Суп місо класичний в домашніх умовах

( 4.9130 4 523 23 оцінки)

2162 - переглядів
30 хвилин порцій - 6 складність - 2 з 5
Суп місо класичний в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Японська кухня, Корейська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

У японців, крім страв з наявністю рису, величезною популярністю користується суп місо. Він вважається сніданком справжнього японця, оскільки є дуже ситним і поживним. Ця страва користується популярністю і у нас, особливо люблять його вегетаріанці, любителі здорового харчування, а також які дотримуються посту. У наш час рецептів приготування супу місо зібралося безліч, але незмінною є основа. Сьогодні ми пропонуємо вам скористатися класичним варіантом супу місо, який приємно порадує вас мінімальними витратами часу і зусиль. У традиційному варіанті суп місо готується з місо пасти і бульйону Даші. Необхідні інгредієнти можна купити в східно-азіатських відділах супермаркетів. Може трапитися, що, на жаль, не всі інгредієнти можуть бути нам доступні або бути в наявності в магазині.Але, по-перше, їх можна замінити іншими продуктами, а по-друге, сьогодні у продажу є спеціальні набори, наприклад гранули боніто, які включають в себе все необхідне.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Суп місо класичний в домашніх умовах" (на 100 грам)

  • Білки2.4 гр.
  • Жири1.2 гр.
  • Вуглеводи2.7 гр.
  • Калорії33 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Отже, почнемо готувати цей незвичайний суп. Для його приготування нам знадобиться не більше п'ятнадцяти хвилин, що, погодьтеся, стане справжньою знахідкою для будь-якої господині.

Крок - 1
02

Для початку наливаємо в неглибокий сотейник або ж каструлю воду і поміщаємо на вогонь. Тим часом миємо під проточною водою і нарізаємо зелену цибулю.

Крок - 2
03

Далі на обробній дошці ріжемо на кубики м'який сир тофу. Як правило, розмір шматочків сиру 1х1 сантиметр, але можна нарізати будь-яким способом на ваш розсуд.

Крок - 3
04

У сотейник з киплячою водою кидаємо гранули боніто і добре все перемішаємо. Коли усі гранули розчиняться, додаємо в бульйон невід'ємний інгредієнт - місо пасту і теж розмішуємо до повного розчинення.  

Крок - 4
05

Тепер кидаємо нарізаний сир тофу і раніше нашатковану зелень і залишаємо на кілька хвилин на вогні. Напевно, ви звернули увагу, що в суп не додається сіль або якісь спеції. В даному випадку це і не потрібно, адже паста місо і гранули боніто досить солоні, та й сир тофу теж додає свій насичений смак, тому якщо ще й додати сіль, то суп вийде просто пересоленим, а нам це ні до чого.

Крок - 5
06

Правда ви можете за бажанням коригувати смак супу, додавши соєвий соус (можете скористатися соусом Ворчестер). Ви приємно здивуєтеся, але на цьому усе, суп можна сміливо розливати по тарілках і насолоджуватися незвичайним смаком цієї східної страви самим і пригощати домашніх або гостей.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Макарони по флотськи - покроковий рецепт, фото 1 Макарони по флотськи 45 4 2 з 5 - детальніше -
Курка з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Курка з картоплею 90 6 3 з 5 - детальніше -
Рубана котлета - покроковий рецепт, фото 1 Рубана котлета 35 5 2 з 5 - детальніше -
Фрикадельки - покроковий рецепт, фото 1 Фрикадельки 45 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Макарони з мідіями - покроковий рецепт, фото 1 Макарони з мідіями 50 4 3 з 5 - детальніше -
Куліч до Великодня - покроковий рецепт, фото 1 Куліч до Великодня 115 1 3 з 5 - детальніше -
Вафлі-вкусняшки - покроковий рецепт, фото 1 Вафлі-вкусняшки 35 3 3 з 5 - детальніше -
Пиріг з сиром та полуницею - покроковий рецепт, фото 1 Пиріг з сиром та полуницею 75 4 3 з 5 - детальніше -