Страви грузинської кухні відомі своїми насиченими смаками, пікантністю і ситністю. Одним з таких яскравих представників є суп харчо. Використання спецій - невід'ємна частина грузинської кухні, адже саме вони формують смак, іноді замінюючи навіть наявність м'яса. Саме такий варіант ми і пропонуємо вам випробувати, приготувавши за цим рецептом суп харчо. Експериментуйте сміливо і отримуйте відмінний суп з незвичайним смаком, а також задоволення від простоти і легкості приготування.
Для початку помістіть в невелику каструлю з підсоленою водою яловичину (краще вирізку) і відваріть її до повної готовності, близько години. У цьому рецепті не обов'язково використовувати яловичину, але необхідно брати все-таки м'ясо, яке має жирність для кращого навару. Потім викладіть відварене м'ясо на обробну дошку і наріжте його дрібними скибочками. Процідіть через дрібне сито підготовлений яловичий бульйон. Потім відправте невелику каструлю на плиту і засипте в неї подрібнену яловичину.
Далі очистіть від шкірки картоплю і на кухонній дошці наріжте її дрібними квадратами. Очистіть від нутрощів і хвоста солодкий червоний перець, добре його вимийте і наріжте дрібними кубиками. Надішліть перець і картоплю в каструлю до м'яса.
Потім засипте в каструлю до решти продуктів заздалегідь вимочений булгур (можете навіть попередньо трохи його приварити). Тепер очистіть від шкірки моркву і наріжте її дрібними кубиками або ж натріть на самій великій тертці.
Далі добре посоліть вміст каструлі, приперчіть чорним меленим перцем, приправте паприкою, червоним меленим перцем або іншими спеціями на свій смак. Залийте вміст каструлі раніше підготовленим яловичим бульйоном, добре все перемішайте, накрийте ємність кришкою і залиште варитися на середньому вогні, до готовності всіх овочів.
Далі ретельно вимийте проточною водою, і трохи просушіть свіжу петрушку або кинзу. Потім викладіть зелень на кухонну дошку і дрібно її наріжте. Потім відкрийте кришку і засипте в каструлю до решти продуктів подрібнену зелень і ретельно все перемішайте. Закрийте каструлю кришкою і протоміть її вміст ще кілька хвилин, а потім розлийте готовий суп харчо в великі тарілки і подавайте першу страву до обіднього столу. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти