Звичайно, ви можете сказати, що тільки відвідавши Грузію, можна дізнатися всі секрети справжнього грузинського супу харчо. Безумовно, чи не кожна грузинська господиня вносить в рецепт цієї страви якусь свою родзинку, тому варіантів супу безліч, це залежить ще і від того, що в кожному районі Грузії існує свій колорит. Але, як не дивно, якщо взяти за основу бульйон з баранини, а також не забути про соус Ткемалі, то суп харчо не перестане бути супом харчо, навіть якщо ви ризикнете приготувати його самі. А я легко можу вам в цьому допомогти. Вам залишається тільки придбати всі необхідні інгредієнти, слідувати цим рецептом і в остаточному результаті отримати суп - смакоту.
Помістіть велику каструлю на плиту, налийте в неї рослинне або оливкове масло і прогрійте. Потім додайте в ємність трохи вершкового масла і повністю розтопіть і його. Тепер засипте в каструлю попередньо очищену від лушпиння і нарізану дрібними кубиками ріпчасту цибулю.
Далі додайте в каструлю попередньо вимиту і дрібно нашатковану селеру, перемішайте все і обсмажте близько 3 хвилин.
Потім додайте в каструлю томатну пасту, ретельно все перемішайте і протоміть вміст близько хвилини. Тепер залийте в ємність заздалегідь підготовлений бульйон, накрийте каструлю кришкою і доведіть все до кипіння.
Заздалегідь, приблизно за пару годин до приготування супу, покладіть в окрему каструлю з водою баранину і відваріть на повільному вогні. Потім охолодіть відварене м'ясо і наріжте дрібними кубиками. Тепер відправте подрібнене м'ясо в каструлю до решти продуктів.
Далі засипте в каструлю заздалегідь вимочений довгозернистий рис і добре перемішайте. Відразу ж засипте в ємність спеції хмелі-сунелі, додайте червоний мелений перець, сушений кріп, засипте так само трохи зіри і досить солі. Ретельно все перемішайте, накрийте каструлю кришкою і томіть вміст на слабкому вогні близько 25 хвилин.
Тепер очистіть від лушпиння часник і на обробній дошці дрібно його нашаткуйте або ж видавіть продукт через чеснокодавку. Надішліть подрібнений часник в каструлю з супом, перемішайте і вимкніть вогонь рівно через дві хвилини. Готовий суп харчо з баранини по-грузинськи прикрасьте заздалегідь вимитою і дрібно нашаткованоб зеленню (петрушка, кріп, кінза) і подавайте до обіду.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти