Суп з курячих шлунків виходить дуже ніжним, смачним та поживним. Він добре заряджає енергією і не перевантажує шлунок. У рецепті ми пропонуємо зробити суп із курячих шлуночків на ячмінній крупі. Найкращий час для його приготування – осінь-зима, коли потрібна гаряча, ситна їжа. Цей суп стане однією з ваших улюблених перших страв!
Курячі шлуночки вичистіть та вимийте. Влийте в каструлю воду і надішліть туди підготовлені шлуночки. За бажанням частково їх можна замінити іншими частинами курки, наприклад, крильцями, ніжками, сердечками тощо.
Додайте лавровий лист, чорний та запашний перець горошком, а також розрізану навпіл цибулю. Доведіть рідину до кипіння та варіть бульйон на повільному вогні 35-40 хвилин. Шлуночки мають стати м'якими. Вийміть їх із бульйону на тарілку та остудіть.
Моркву очистіть від шкірки, вимийте та подрібніть кубиками. Відправте їх у каструлю з бульйоном. Так само зробите з коренем петрушки. Варіть овочі 10 хвилин.
Потім всипте до них ячмінну крупу та перемішайте.
Картоплю очистіть від шкірки, вимийте, наріжте кубиками і також викладіть у каструлю. До цього моменту крупа має вже майже зваритися. Готуйте все разом на повільному вогні до м'якості овочів.
Посоліть і поперчіть суп на смак і перемішайте. Остиглі курячі шлуночки наріжте невеликими шматочками і відправте до інших продуктів. Ретельно вимішайте вміст каструлі.
Наприкінці додайте в суп із курячих шлуночків вершкове масло, перемішайте та вимкніть вогонь.
Розлийте страву по глибоких тарілках і подавайте на стіл. Ячмінний суп із курячих шлуночків виходить надзвичайно ніжним. ароматним та ситним. Ця страва ідеально підходить для холодних осінніх та зимових днів, коли хочеться зігрітися та набратися сил. Смачного!
Випадкові рецепти