Суп з консервованою квасолею - ситна і навариста перша страва, насичена смаками та ароматами. Пропонуємо рецепт чеського квасолевого супу з копченостями. Він найкраще підходить для холодної пори року, тому що добре зігріває та насичує. Страва виглядає яскраво та апетитно. При цьому суп з консервованою квасолею по-чеськи виходить напрочуд смачним і поживним.
Копчений окіст наріжте кубиками. Ріпчасту цибулю звільніть від лушпиння і теж подрібніть кубиками.
Очищені зубчики часнику роздавіть бічною стороною леза ножа та дрібно порубайте.
Розтопіть на сковороді шматочок свинячого сала чи смальцю. Відправте туди нарізаний окіст і злегка припустіть на середньому вогні.
Додайте до м'яса подрібнену цибулю і перемішайте. Коли цибуля стане м'якшою, всипте часник і знову перемішайте.
Помішуючи, готуйте разом близько 1 хвилини, а потім всипте в сковороду пшеничне борошно і вимішайте інгредієнти.
Вимиту та очищену від шкірки моркву натріть на дрібній тертці. Так само зробите з коренем петрушки.
У сковороду з окістом всипте солодку паприку, перемішайте і вимкніть вогонь.
З консервованої квасолі злийте рідину і надішліть боби в каструлю.
Влийте туди ж будь-який бульйон на ваш вибір (яловичий, курячий, овочевий) та увімкніть вогонь. Відправте в каструлю з квасолею засмажку.
Всипте в загальну масу терту моркву та корінь петрушки та перемішайте з іншими продуктами. Накрийте кришкою і варіть суп до м'якості овочів.
Копчену ковбасу наріжте невеликими шматочками та викладіть у сковороду, де готувалася засмажка. Увімкніть вогонь і, помішуючи, підсмажте ковбасу до рум'яності.
Коли суп із консервованою квасолею практично дійде до готовності, висипте в нього сіль та смажену ковбасу та перемішайте. Після цього зніміть каструлю з плити і дайте вмісту трохи настоятися.
РозлийтСтрава ситна та смачна. Смачного!
Випадкові рецепти