Укр
Рус
Харчо Перші страви Грузинська кухня

Суп харчо з рисом

( 4.7895 4 519 19 оцінок)

3231 - переглядів
180 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Суп харчо з рисом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Суп Харчо: ситний суп з яловичини і томатів з унікальною сумішшю спецій і великою кількістю свіжих трав. Ніжна яловичина в цьому яловичому супі тане в роті. Все, що для цього потрібно, - це товстий шматок свіжого хрусткого хліба.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Суп харчо з рисом" (на 100 грам)

  • Білки4.7 гр.
  • Жири3.4 гр.
  • Вуглеводи2.9 гр.
  • Калорії63 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Яловичий суп Харчо - традиційна страва Республіки Грузія, добре відома за межами Грузії. На це є вагома причина - суп виключно смачний і має характерний насичений смак завдяки входячої в нього суміші спецій. Цей суп традиційно готують з жирних шматків яловичини або грудинки. В результаті суп виходить наваристим і заспокійливим. Щоб збалансувати насиченість супу, традиційно додають кислий сливовий соус під назвою ткемалі, який можна замінити томатним пюре або червоним винним оцтом. Для холодного зимового дня не можна навіть придумати кращої страви, ніж тарілка цього чудового супу. Отже, для початку помістіть велику каструлю з водою на плиту. Покладіть в неї яловичину, очищену від лушпиння цибулю і часник. Варіть м'ясо на середньому вогні близько години.

Крок - 1
02

Далі, коли побачите, що рідка частина в каструлі вже досить навариста, а м'ясо готове, за допомогою шумівки акуратно дістаньте зварений лук і часник з каструлі. Накрийте ємність кришкою і залиште м'ясо томитися на слабкому вогні.

Крок - 2
03

А самі, тим часом, очистіть від лушпиння цибулю і на кухонній дошці дрібно її нашаткуйте. Надішліть невелику сковороду на плиту, засипте в неї подрібнену цибулю і додайте трохи смальцю (можна рослинне масло) і, постійно помішуючи, обсмажте овоч, до його золотистості.

Крок - 3
04

Тепер помийте під проточною водою помідор і дрібно його наріжте. Надішліть нарізаний помідор в сковороду до цибулі, додайте так само томатне пюре (можна томатну пасту), ретельно перемішайте і протоміть вміст кілька хвилин.

Крок - 4
05

Потім перекладіть підготовлену зажарку зі сковороди в каструлю з м'ясом, засипте туди ж заздалегідь вимочений рис, додайте лавровий лист, чорний перець горошком, добре все посоліть і приперчіть чорним меленим перцем. Накрийте суп і проваріть, до повної готовності рису.

Крок - 5
06

Далі засипте в каструлю, попередньо вимиту і дрібно нашатковану зелень, перемішайте все і зніміть каструлю з вогню. Розлийте готовий суп харчо з рисом в тарілки і подавайте до столу.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Салака запечена - покроковий рецепт, фото 1 Салака запечена 60 3 2 з 5 - детальніше -
Лосось у маринаді - покроковий рецепт, фото 1 Лосось у маринаді 40 1 2 з 5 - детальніше -
Млинці на молоці - покроковий рецепт, фото 1 Млинці на молоці 15 4 2 з 5 - детальніше -
Млинці - покроковий рецепт, фото 1 Млинці 60 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Пиріг на кефірі з варенням - покроковий рецепт, фото 1 Пиріг на кефірі з варенням 60 5 3 з 5 - детальніше -
Запіканка з локшини - покроковий рецепт, фото 1 Запіканка з локшини 60 4 3 з 5 - детальніше -
Самса з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Самса з картоплею 60 3 3 з 5 - детальніше -
Класична шаурма - покроковий рецепт, фото 1 Класична шаурма 55 2 3 з 5 - детальніше -