Всі ми знаємо, що сухофрукти - це смачно, а головне корисно. Ну а коли упакувати їх в товстий шар шоколаду, то утвориться неймовірний кулінарний виріб. Сухофруктами в шоколаді можна здивувати гостей за святковим столом, а так само побалувати своїх домашніх ласунів. Створити таке диво, як сухофрукти в шоколаді не складе великих труднощів.
Для приготування такої смакоти необхідно попередньо замочити курагу. Сполосніть її холодною водою. Закип'ятіть воду. Залийте сухі ягоди окропом, щоб вони повністю покрилися водою.
Коли курага розбухне, злийте з неї воду і промокніть рушником зайву вологу.
В окрему термостійку миску покладіть шоколадні краплі. До шоколадних крапель покладіть кокосове масло (або замініть його вершковим, так як на полицях деяких магазинів не завжди зустрічається кокосове).
Поставте миску з шоколадом і маслом в мікрохвильовку на 15 секунд, щоб шоколадні краплі розм'якли. Потім вийміть миску і розмішайте інгредієнти до повного розплавлення крапель в однорідну масу. Замість шоколадних крапель можете використовувати: шоколадну крихту, плитку шоколаду. При цьому вибирайте шоколад на свій смак - темний, молочний або ж білий.
Тепер підготуйте лист або іншу наявну ємність, в яку ви будете складати курагу в шоколаді. Застеліть деко вощеним папером (або фольгою), вона не дасть можливість без проблем і з малими втратами, зняти солодкі вироби.
Поруч з листом поставте курагу і розтоплений шоколад. Візьміть одну курагу і занурте її до половини в розтоплений шоколад. Повторіть аналогічно з іншою курагою.
Покриті шоколадною глазур'ю сухофрукти викладіть на деко. Дотримуючись відстань між ягодами, щоб вони не прилипли один до одного, і після застигання мали привабливий вигляд. Деко або іншу ємність поставте в холодильник на 15-20 хвилин або поки повністю не застигне шоколад.
Сухофрукти в шоколаді зніміть з дека, покладіть в красиву конфетницю, перш ніж пригостити рідних або гостей. Замість кураги ви можете використовувати і інші сухофрукти, чорнослив або фініки без кісточки. Якщо ви будете робити фініки в шоколаді, використовуйте для них темний шоколад, так як вони самі по собі дуже солодкі. Експериментуйте, приготуйте різні варіанти простого і дуже смачного десерту.
Випадкові рецепти