Укр
Рус
Сухофрукти Десерти Східна кухня

Сухофрукти в шоколаді

( 4.8000 4 510 10 оцінок)

1201 - переглядів
45 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Сухофрукти в шоколаді - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Всі ми знаємо, що сухофрукти - це смачно, а головне корисно. Ну а коли упакувати їх в товстий шар шоколаду, то утвориться неймовірний кулінарний виріб. Сухофруктами в шоколаді можна здивувати гостей за святковим столом, а так само побалувати своїх домашніх ласунів. Створити таке диво, як сухофрукти в шоколаді не складе великих труднощів.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Сухофрукти в шоколаді" (на 100 грам)

  • Білки4.6 гр.
  • Жири2.4 гр.
  • Вуглеводи37 гр.
  • Калорії185 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування такої смакоти необхідно попередньо замочити курагу. Сполосніть її холодною водою. Закип'ятіть воду. Залийте сухі ягоди окропом, щоб вони повністю покрилися водою.

Крок - 1
02

Коли курага розбухне, злийте з неї воду і промокніть рушником зайву вологу.

Крок - 2
03

В окрему термостійку миску покладіть шоколадні краплі. До шоколадних крапель покладіть кокосове масло (або замініть його вершковим, так як на полицях деяких магазинів не завжди зустрічається кокосове).

Крок - 3
04

Поставте миску з шоколадом і маслом в мікрохвильовку на 15 секунд, щоб шоколадні краплі розм'якли. Потім вийміть миску і розмішайте інгредієнти до повного розплавлення крапель в однорідну масу. Замість шоколадних крапель можете використовувати: шоколадну крихту, плитку шоколаду. При цьому вибирайте шоколад на свій смак - темний, молочний або ж білий.

Крок - 4
05

Тепер підготуйте лист або іншу наявну ємність, в яку ви будете складати курагу в шоколаді. Застеліть деко вощеним папером (або фольгою), вона не дасть можливість без проблем і з малими втратами, зняти солодкі вироби.

Крок - 5
06

Поруч з листом поставте курагу і розтоплений шоколад. Візьміть одну курагу і занурте її до половини в розтоплений шоколад. Повторіть аналогічно з іншою курагою.

Крок - 6
07

Покриті шоколадною глазур'ю сухофрукти викладіть на деко. Дотримуючись відстань між ягодами, щоб вони не прилипли один до одного, і після застигання мали привабливий вигляд. Деко або іншу ємність поставте в холодильник на 15-20 хвилин або поки повністю не застигне шоколад.

Крок - 7
08

Сухофрукти в шоколаді зніміть з дека, покладіть в красиву конфетницю, перш ніж пригостити рідних або гостей. Замість кураги ви можете використовувати і інші сухофрукти, чорнослив або фініки без кісточки. Якщо ви будете робити фініки в шоколаді, використовуйте для них темний шоколад, так як вони самі по собі дуже солодкі. Експериментуйте, приготуйте різні варіанти простого і дуже смачного десерту.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Деруни з м’ясом на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Деруни з м’ясом на сковороді 45 4 3 з 5 - детальніше -
Тістечко Шу - покроковий рецепт, фото 1 Тістечко Шу 50 3 3 з 5 - детальніше -
Класичний молочний коктейль - покроковий рецепт, фото 1 Класичний молочний коктейль 15 2 2 з 5 - детальніше -