Укр
Рус
Хворост Випічка Українська кухня

Сухий хворост

( 5.0000 5 57 7 оцінок)

1064 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Сухий хворост - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Смажити

опис

Хворост - сухе печиво, яке потрібно не запікати, а смажити у великій кількості олії. Цю випічку дуже легко приготувати в домашніх умовах, адже в рецепті сухого хмизу самі звичні й прості інгредієнти. Це печиво має неповторну спіральну форму, а подають його, рясно присипавши цукровою пудрою.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Сухий хворост" (на 100 грам)

  • Білки5.1 гр.
  • Жири50.8 гр.
  • Вуглеводи26.2 гр.
  • Калорії590 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Отже, почнемо приготування цієї улюбленої для багатьох страви. У велику скляну миску засипте просіяне борошно. Потім додайте в миску цукрову пудру і трохи посоліть.

Крок - 1
02

Далі залийте в миску горілку чи розведений спирт, додайте трохи розтанулого вершкового масла і залийте заздалегідь відокремлені яєчні жовтки (яйця краще використовувати домашні, так, як жовток має більш насичений колір і розмір).

Крок - 2
03

Тепер додайте в миску густі вершки або високої жирності сметану і руками починайте ретельно вимішувати, поки всі інгредієнти не об'єднаються, і не утворять однорідну густу масу. Якщо утворена маса буде надто блідою, додайте в неї вершки, щоб трохи розм'якшити.

Крок - 3
04

Далі викладіть густу масу на присипану борошном поверхню і ще раз ретельно вимісіть руками. Тепер гойдалкою акуратно побийте шматок тіста, щоб воно стало більш еластичним і не таким щільним. Помістіть тісто на тарілку і відправте на нетривалий час в холодильник.

Крок - 4
05

Тепер викладіть тісто на присипану борошном дошку, і за допомогою качалки розкачайте в дуже тонкий пласт. Далі акуратно ножем зріжте нерівні краї пласта, щоб вийшов гарний прямокутник.

Крок - 5
06

Потім цей прямокутник з тіста наріжте на тонкі смуги, а тепер переріжте смуги ще на кілька частин - шматочків. У кожній частині з тіста посередині утворіть невеликий надріз, в який в подальшому виверніть обидва краї шматочка з тіста.

Крок - 6
07

Тепер відправте невеликий сотейник з рослинним маслом на плиту і закип'ятіть. Потім в гаряче масло покладіть підготовлені заготовки з тіста і обсмажуйте на повільному вогні, постійно помішуючи, до утворення кірки на випічці.

Крок - 7
08

Обсмажений сухий хмиз звільніть за допомогою паперової серветки від зайвого масла, а потім викладіть на кухонне велике блюдо, приправте цукровою пудрою або звичайним цукром, а потім приступайте пробувати смачну і легку випічку.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Розсольник - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник 55 5 3 з 5 - детальніше -
Манна каша - покроковий рецепт, фото 1 Манна каша 20 4 2 з 5 - детальніше -
Рис з фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Рис з фаршем 90 5 3 з 5 - детальніше -
Яловичина в соусі - покроковий рецепт, фото 1 Яловичина в соусі 55 2 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Рисова каша з сухофруктами - покроковий рецепт, фото 1 Рисова каша з сухофруктами 65 5 2 з 5 - детальніше -
Суп місо з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Суп місо з грибами 55 5 3 з 5 - детальніше -
Чізбургер - покроковий рецепт, фото 1 Чізбургер 50 2 3 з 5 - детальніше -
Котлети з курячого фаршу - покроковий рецепт, фото 1 Котлети з курячого фаршу 40 3 3 з 5 - детальніше -