Якщо вам потрібно по-швидкому приготувати який-небудь смачненький перекус або добавку до перших страв - то сухарі з батона - це те, що вам потрібно. Крім того, що таким чином можна утилізувати трохи підсохлий хліб, це ще й прекрасний спосіб створити смачну, ароматну закуску, приправивши батон спеціями і підсушити його в духовці або на сковорідці. Сухарі з батона завжди гарні і як добавка в салат, і як незамінний супутник вечірніх посиденьок під пиво з друзями. Один з простих, але дуже вдалих варіантів приготування таких сухариків ми рекомендуємо випробувати, скориставшись нашим рецептом.
Процес приготування сухарів з батона настільки простий і невигадливий, що ви й самі не встигнете моргнути оком, як на столі буде стояти блюдо з цими ароматними і апетитними вкусняшками. Отже, батон ріжемо на скибочки товщиною приблизно один сантиметр.
Як доповнення до смаку рекомендуємо використовувати звичайно ж часник, а також зелень петрушки. Для цього петрушку гарненько миємо, а потім дрібно шаткуємо. Часник чистимо від лушпиння, і подрібнюємо за допомогою терки або ж, використовуючи чеснокодавку.
Тепер ставимо на вогонь сковорідку або широкий сотейник і викладаємо вершкове масло. Сюди ж додаємо нашатковану петрушку і подрібнений часник. Сіль і перець або ж будь-які інші спеції використовуємо за бажанням і додаємо їх до смаку. Коли масло повністю розтопиться, перемішайте вміст сотейника до однорідності.
Після цього беремо скибочки батона і вмчуємо їх в цю суміш або ж рівномірно намазуємо її на батон за допомогою ножа.
Залишається тільки підсушити хліб, і для цього ми рекомендуємо використовувати той же сотейник або сковорідку, на яку викладаємо скибочки батона і залишаємо їх присмажуватися на невеликому вогні по пару хвилин з кожної хвилини, до утворення апетитної, рум'яної і хрусткої скоринки. Таким чином, готуємо інші скибочки, отримавши в результаті шалені сухарі з батона, які видають неймовірний аромат, прекрасно виглядають, а на смак - це справжня бомба.
Такий простий і швидкий варіант приготування часникових сухарів з батона завжди на ура розлітається за будь-яким столом і відмінно сприймаються як дорослими, так і дітьми. Така універсальна закуска, яка хороша і до пива, і як перекус і в якості добавки до перших страв - це справжня кулінарна знахідка для кожної господині, коли за лічені хвилини можна приготувати на своїй кухні просту, недорогу, красиву, ароматну, пікантну і дуже смачну страву.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти