Суфле з риби - смачна альтернатива традиційним смаженим і запеченим морепродуктам. В даному рецепті суфле готується з тріски, але ви можете вибрати іншу рибу на свій смак. Головне, щоб в ній було мало кісток, інакше ви витратите багато часу, виймаючи їх.
Помістіть рибу в каструлю, залийте водою і відваріть до готовності. Варену тріску перекладіть на тарілку, остудіть і акуратно відокремте м'ясо від кісток.
Приготуйте соус бешамель. У каструлі розтопіть вершкове масло. Додайте в масло борошно і перемішайте вінчиком.
Коли суміш стане однорідною, продовжуючи мішати, влийте підігріте молоко. Посоліть і поперчіть за смаком. Додайте трохи мускатного горіха. Постійно помішуючи, варіть соус до загусання, а потім зніміть з плити. Бешамель готовий.
Шматочки рибного м'яса пересипте в миску і залийте бешамелем. Перемішайте для рівномірного розподілу інгредієнтів.
Яйця вимийте, просушіть і розділіть на жовтки і білки. Надішліть жовтки в загальну миску і перемішайте до однорідності.
Твердий сир натріть на середній терці, додайте до решти продуктів і знову перемішайте.
Окремо збийте міксером до м'яких піків яєчні білки.
Потроху перекладайте білкову піну в миску з іншими інгредієнтами і акуратно вимішуйте, щоб білки не осіли.
Форми для суфле змастіть вершковим маслом, а потім наповніть сумішшю.
Переставте форми на деко і відправте в попередньо розігріту до 195 градусів духовку приблизно на 20 хвилин. Суфле повинно піднятися і покритися апетитною рум'яною скоринкою. Після цього вийміть його з духовки і злегка остудіть. Готове суфле з риби подавайте на стіл гарячим. Смачного!
Випадкові рецепти