Суфле з желатином по даному рецепту рекомендуємо приготувати у вигляді торта. Такий десерт виглядає дуже ошатно.
Насамперед підготуємо основу для тортика з суфле. Для цього використовуємо безпрограшний варіант, а саме подрібнимо пісочне печиво в крихту за допомогою блендера або звичайної качалки. Потім розтопимо вершкове масло і змішаємо його разом з печивом. Після цього візьмемо круглу форму для випічки. В ідеалі це має бути знімна форма, за допомогою якої у нас вийде гарне суфле, яка не пошкодиться під час вилучення з форми.
Дно форми краще застелити пекарським папером. Тепер викладаємо в неї суміш з масла і печива і гарненько утрамбовуємо його щільним шаром. Після цього помістимо в воду листи желатину, щоб вони розм'якли.
Самі тим часом почнемо готувати суміш для суфле. Для цього в глибоку ємність укладаємо вершковий сир маскарпоне, додаємо ванільний екстракт, потім наливаємо жирні вершки і в кінці кидаємо цукрову пудру.
Тепер почнемо збивати вміст міксером. Збиваємо на низьких оборотах, так суфле вийде більш ніжної текстури. Продовжуємо збивати протягом декількох хвилин, поки маса не загусне, збільшиться в об'ємі і не перетвориться в кремоподібну ароматну суміш, яка добре тримає форму.
Після цього беремо свіжу полуницю, чистимо ягоди від плодоніжок, миємо й половину поміщаємо в чашу блендера. До полуниці також додаємо лимонну цедру, а потім за допомогою блендера перетворюємо ягоди в ароматне ніжне пюре.
Тепер дістаємо з води листи желатину, які за цей час помітно набрякли і стали м'якими. Можна трохи їх віддавити руками, щоб позбутися від зайвої рідини. Тепер в скляну мисочку викладаємо желатин і наливаємо туди трохи полуничного пюре.
Після цього ставимо мисочку на водяну баню і перемішуємо, поки желатин повністю не розчиниться. Потім додаємо цю суміш до решти пюре і добре перемішуємо. Тепер змішаємо разом вершкову масу для суфле з ягідним пюре, за допомогою лопатки акуратно перемішуємо масу до однорідності.
Потім відправляємо її в форму для випікання. Красиво розрівнюємо лопаткою поверхню, щоб вона вийшла максимально гладкою. Тепер накриваємо форму харчовою плівкою, щоб вона не вбирала в себе сторонні запахи, і відправляємо в холодильник приблизно на 2 години. За цей час суфле має досить схопитися і застигнути.
А ми тим часом займемося приготуванням ягідного желе, яким покриємо наше суфле. Для цього позбиваємо в пюре решту полуниці. Залишимо кілька ягідок для прикраси. Потім додаємо цукор і ще раз перебиваємо вміст. Щоб желе мало більш ніжну текстуру, рекомендуємо пропустити його через сито. Тепер опускаємо в воду ще листи желатину, а коли вони розм'якнуть, повторимо процедуру, як і в попередній раз.
Після того, як ми отримаємо гарну і дуже ароматну желейну суміш, дістаємо з холодильника форму з суфле і поливаємо його зверху полуничним желе. Потім знову відправляємо десерт в холодильник на кілька годин, щоб торт остаточно стабілізувався.
Годин через 5-6 дістаємо готовий десерт з холодильника, акуратно знімаємо форму, трохи підчепивши лопаткою або ножем по колу наш тортик. Зверху можна прикрасити свіжими ягодами полуниці. Суфле з желатином, приготоване за цим рецептом, трохи нагадує чізкейк, але виходить набагато ніжніше і легше. Таке лакомство прикрасить будь-яке торжество і порадує присутніх своїм оригінальним смаком і чудовою ніжною формою.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти