Суфле з гарбуза - дуже ситний і незвичний десерт, який зовсім не складно приготувати, плюс до всього ж інгредієнти для цієї страви не змусять себе довго шукати. Поспішаю відзначити, що смак цього десерту не розчарує вас точно, скоріше навпаки змусить вас ще раз повернутися до цього рецепту. Суфле з гарбуза точно сподобається як істинним ласунам, так і не любителям солодкого, так, як не має насичений солодкий смак.
Розігрійте сковороду на середньому вогні. Викладіть в неї бекон і готуйте, поки він не стане хрустким і коричневого кольору. Підсмажений бекон вийміть з сковороди, дайте трохи охолонути. Наріжте гострим ножем на невеликі шматочки або розкришіть його.
Ріпчасту цибулю очистіть, сполосніть під проточною водою. Наріжте дрібними кубиками.
Зі сковороди злийте зайвий жир, залишивши трохи, щоб обсмажити цибулю. Знову розігрійте сковороду, зменшіть вогонь до мінімуму. Висипаючи в неї нарізану цибулю. Готуйте, поки цибуля не стане м'якою і ніжною, постійно помішуючи. Це займе приблизно 10 хвилин.
Якщо ви бачите, що цибуля стала прозорою і м'якою, вимкніть вогонь. Додайте до неї підсмажений і нарізаний раніше бекон. Перемішайте і приберіть з плити.
У велику миску відокремте жовтки, білки помістіть окремо і відставте в сторону. Для приготування цієї страви потрібен головний інгредієнт - гарбуз. Вибирайте гарбуз з не солодких сортів. Наріжте її на шматки і відваріть близько 7-10 хвилин. Щоб суфле було максимально ніжним, гарбуз краще відварювати, не запікати. Готовий гарбуз подрібніть блендером до однорідного пюре. Гарбузове пюре помістіть в миску з жовтками.
Далі покладіть до пюре і жовтків - жирні вершки, краще 35%, але вибір залишається за вами. Все необхідно приправити ароматними спеціями, додайте в миску: сушений розмарин, сіль, чорний мелений перець, мелений мускатний горіх і шавлія.
Останньою додайте суміш підсмаженої ріпчастої цибулі з беконом. Ретельно перемішайте всі компоненти для суфле.
Настав час повернутися до білків, відокремлених раніше. Помістіть їх в глибоку миску або в чашу кухонного комбайна. Збийте білки до утворення стійких піків, приблизно як на безе.
Збиті білки перекладіть до гарбузової маси для суфле в кілька прийомів. І добре перемішайте ложкою. Збиті білки додадуть суфле більшої пишності і легкості.
Для запікання суфле з гарбуза, ви можете скористатися керамічною формою діаметром 22 сантиметри. Змастіть її невеликою кількістю вершкового масла. Потім вилийте в неї гарбузову масу. Випікайте в розігрітій духовці до 175 градусів близько 35 хвилин.
Готове суфле з гарбуза вийміть з духовки. Дайте охолонути 5 хвилин і подавайте. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти