Укр
Рус
Домашня ковбаса Другі страви Вірменська кухня

Суджук вірменський (суджух)


- переглядів
30 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Суджук вірменський (суджух) - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Вірменська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: В ялити

опис

Суджук вірменський (суджух) - гостра і пряна сиров'ялена ковбаса. Суджук популярний у тюркських народів, а також на Балканах і Кавказі. Відмінності в рецептах в основному стосуються розміру фаршу, жирності і набору спецій. Спробуйте зробити таку ковбасу - і ви полюбите її більше магазинної.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Суджук вірменський (суджух)" (на 100 грам)

  • Білки16.2 гр.
  • Жири18.9 гр.
  • Вуглеводи1.1 гр.
  • Калорії245 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Підготуйте інгредієнти для суджукф (суджух). Телятину перемеліть в фарш. Якщо використовуєте яловичину, перемеліть двічі. Подрібніть спеції в млині, кавомолці або ступці і змішайте між собою, щоб вийшла одна обща приправа для ковбаси.

Крок - 1
02

Надішліть м'ясо в ємність для змішування і всипте суміш спецій. Якщо використовуєте часник, то подрібніть зубчики (їх йде 1-2 шт. На кожен 1 кг м'яса) і теж додайте в фарш. Перемішайте інгредієнти до однорідності. Найзручніше це робити планетарним міксером з насадкою для тіста (крюком). Якщо фаршу занадто багато, то спочатку використовуйте половину м'яса і спецій, а потім змішайте те, що залишиться.

Крок - 2
03

Готовий фарш повинен стати однорідним, тягучим, в'язким і липким. Це дуже важливо, тому не ігноруйте цей момент! Накрийте ємність з м'ясом фольгою і відправте на ніч в холодильник. Майте на увазі, що якщо ви поклали в фарш не кухонну, а суміш кухонної і нитритної солі (для інтенсивного червоного відтінку, як у магазинного), то настоювати м'ясо в холодильнику потрібно 24-48 годин, причому при температурі + 2 ... + 3 градуси !

Крок - 3
04

Дістаньте настояний фарш з холодильника (у нас він провів там 36 годин) і через спеціальну насадку на м'ясорубці наповніть їм оболонку, сформувавши ковбаски. Наповнюйте повільно і щільно. В якості оболонки ми використовуємо натуральні кишки: одні широкі (44-46 мм), а інші вужче (40-42 мм). Різниця в діаметрі потрібна для того, щоб суджук доходив до готовності в різний час (при різниці в 2 мм це близько тижня). Немає сенсу висушувати всю ковбасу одночасно.

Крок - 4
05

Утворені ковбаски проткніть голками по всій поверхні, щоб зсередини вийшло повітря. Повісьте ковбаски сушитися. Ідеальні умови для сушки: температура - + 4 ... + 8 градусів, вологість - 80-85%.

Крок - 5
06

На наступний день перевірте суджук на наявність повітря і проткніть голкою виявлені бульбашки. Після цього пройдіться по ковбаскам качалкою або пляшкою, злегка придавлюючи. Повторюйте це через день, поки суджук не затвердіє.

Крок - 6
07

Суджук вірменський (суджух) буде повністю готовий приблизно через 25 днів. Про те, що м'ясо дійшло до готовності, каже біла цвіль на поверхні ковбасок.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Грибний суп пюре з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Грибний суп пюре з вершками 40 4 3 з 5 - детальніше -
Запечене м’ясо в рукаві - покроковий рецепт, фото 1 Запечене м’ясо в рукаві 120 5 3 з 5 - детальніше -
Салат з червоної риби шарами - покроковий рецепт, фото 1 Салат з червоної риби шарами 60 5 3 з 5 - детальніше -
Грибний соус з шампіньйонів - покроковий рецепт, фото 1 Грибний соус з шампіньйонів 40 1 2 з 5 - детальніше -