Студень - холодець з курки з желатином - класична страва російсько-української кухні, що представляє собою заморожений жельований бульйон. Холодець не тільки смачний, але і дуже корисний продукт. Завдяки колагену він зміцнює кістки і волосся, а шкіру робить еластичною. Пропонуємо рецепт приготування холодцю з курки з оригінальною подачей- у вигляді яєць-писанок.
У каструлю влийте воду і відправте туди курячі гомілки, а також очищені від шкірки моркву і коріння петрушки і селери. Додайте лавровий лист, чорний і запашний перець горошком і очищену від лушпиння цибулю.
Поставте каструлю на середній вогонь, доведіть вміст до кипіння і варіть під кришкою на повільному вогні близько 40 хвилин, поки овочі не стануть м'якими. Приблизно за 5 хвилин до готовності посоліть бульйон за смаком.
Вийміть курку і овочі з бульйону і остудіть. Наріжте моркву невеликими кубиками, а курку шматочками.
Червоний і жовтий солодкий перець вимийте, просушіть і теж наріжте кубиками.
Процідіть бульйон через сито, покрите складеною в 2-3 шари марлею. У ще теплий проціджений бульйон додайте желатин, ретельно перемішайте і остудіть.
Яйця вимийте і висушіть. Зробіть в шкаралупі отвори, достатні, щоб витягти зсередини вміст і ввести начинку. Порожні шкарлупки всередині і зовні обдайте окропом. Чайною ложечкою акуратно очистіть внутрішню поверхню від плівок.
У підготовлені таким чином яйця покладіть по гілочці кропу, кілька зерен кукурудзи і зеленого горошку, трохи солодкого перцю обох кольорів, шматочки курки і моркви. Заповніть шкарлупки приблизно на ¾ висоти.
Акуратно влийте всередину бульйон з желатином. Надішліть «нафаршировані» таким чином яйця на ніч в холодильник, щоб бульйон схопився і закляк.
На наступний день обережно розбийте яєчну шкаралупу, витягніть вміст, перекладіть на блюдо сервіровки і подавайте до столу. Приготований таким способом студень - холодець з курки з желатином - виглядає дуже ефектно. Впевнені, ця страва піде зі столу першою. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти