Укр
Рус
Холодець Другі страви Російська кухня

Студень холодець з курки з желатином

( 4.8889 4 59 9 оцінок)

1097 - переглядів
70 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Студень холодець з курки з желатином - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Студень - холодець з курки з желатином - класична страва російсько-української кухні, що представляє собою заморожений жельований бульйон. Холодець не тільки смачний, але і дуже корисний продукт. Завдяки колагену він зміцнює кістки і волосся, а шкіру робить еластичною. Пропонуємо рецепт приготування холодцю з курки з оригінальною подачей- у вигляді яєць-писанок.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Студень холодець з курки з желатином" (на 100 грам)

  • Білки9.9 гр.
  • Жири6.2 гр.
  • Вуглеводи3.1 гр.
  • Калорії114 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У каструлю влийте воду і відправте туди курячі гомілки, а також очищені від шкірки моркву і коріння петрушки і селери. Додайте лавровий лист, чорний і запашний перець горошком і очищену від лушпиння цибулю.

Крок - 1
02

Поставте каструлю на середній вогонь, доведіть вміст до кипіння і варіть під кришкою на повільному вогні близько 40 хвилин, поки овочі не стануть м'якими. Приблизно за 5 хвилин до готовності посоліть бульйон за смаком.

Крок - 2
03

Вийміть курку і овочі з бульйону і остудіть. Наріжте моркву невеликими кубиками, а курку шматочками.

Крок - 3
04

Червоний і жовтий солодкий перець вимийте, просушіть і теж наріжте кубиками.

Крок - 4
05

Процідіть бульйон через сито, покрите складеною в 2-3 шари марлею. У ще теплий проціджений бульйон додайте желатин, ретельно перемішайте і остудіть.

Крок - 5
06

Яйця вимийте і висушіть. Зробіть в шкаралупі отвори, достатні, щоб витягти зсередини вміст і ввести начинку. Порожні шкарлупки всередині і зовні обдайте окропом. Чайною ложечкою акуратно очистіть внутрішню поверхню від плівок.

Крок - 6
07

У підготовлені таким чином яйця покладіть по гілочці кропу, кілька зерен кукурудзи і зеленого горошку, трохи солодкого перцю обох кольорів, шматочки курки і моркви. Заповніть шкарлупки приблизно на ¾ висоти.

Крок - 7
08

Акуратно влийте всередину бульйон з желатином. Надішліть «нафаршировані» таким чином яйця на ніч в холодильник, щоб бульйон схопився і закляк.

Крок - 8
09

На наступний день обережно розбийте яєчну шкаралупу, витягніть вміст, перекладіть на блюдо сервіровки і подавайте до столу. Приготований таким способом студень - холодець з курки з желатином - виглядає дуже ефектно. Впевнені, ця страва піде зі столу першою. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Тефтелі в томатному соусі - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі в томатному соусі 90 4 3 з 5 - детальніше -
Салат з крабовими паличками - покроковий рецепт, фото 1 Салат з крабовими паличками 25 4 2 з 5 - детальніше -
Торт з печива з бананами "Марія" - покроковий рецепт, фото 1 Торт з печива з бананами "Марія" 65 6 4 з 5 - детальніше -
Рибні котлети - покроковий рецепт, фото 1 Рибні котлети 60 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Гаспачо класичний - покроковий рецепт, фото 1 Гаспачо класичний 40 4 2 з 5 - детальніше -
Запіканка з макаронів з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Запіканка з макаронів з м’ясом 65 4 3 з 5 - детальніше -
Кокосова панакота - покроковий рецепт, фото 1 Кокосова панакота 45 3 3 з 5 - детальніше -
Піца з куркою і ананасами - покроковий рецепт, фото 1 Піца з куркою і ананасами 65 3 3 з 5 - детальніше -