Укр
Рус
Мясо Другі страви Російська кухня

Стейк з яловичини

( 4.8947 4 519 19 оцінок)

1861 - переглядів
85 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Стейк з яловичини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: На грилі

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

опис

Існує величезна кількість видів стейків, які вирізаються з різних частин туші. Ми пропонуємо вам приготувати ніжний і соковитий стейк з телячої вирізки.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Стейк з яловичини" (на 100 грам)

  • Білки9.4 гр.
  • Жири3.9 гр.
  • Вуглеводи2.3 гр.
  • Калорії87 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Свіжу, телячу вирізку промийте та висушіть. Покладіть на обробну дошку філе і видаліть зайві плівки і жир, якщо він там є. Розріжте товсту частину на стейки однакової товщини гострим ножем. Приблизно по 2 сантиметри, все залежить від того, якого прожарювання ви хочете стейк.

Крок - 1
02

Посоліть і приправте кожен стейк чорним меленим перцем з обох сторін. Полийте зверху оливковою олією, червоним вином і соєвим соусом. Переверніть стейки, щоб вони покрилися маринадом. Відкладіть. Перед приготуванням, необхідно, щоб стейки були кімнатної температури. Такі стейки готуються більш рівномірно, ніж ті, які тільки витягли з холодильника.

Крок - 2
03

Поки стейки маринуються, давайте приготуємо до них овочі на грилі. Перці різних кольорів промийте і наріжте довільними шматочками і відправте на гриль.

Крок - 3
04

Помийте і просушіть печериці. Частину з них розріжте на дві половини і покладіть до перцю.

Крок - 4
05

Свіжу брюссельську капусту і брокколі також промийте і відправте до грибів і перцю. Всі овочі посоліть, і приправте чорним меленим перцем.

Крок - 5
06

Тим часом давайте приготуємо соус. На плиту поставте сотейник, налийте трохи оливкового масла і висипте туди другу частину печериць, але вже нарізаних тонкими часточками.

Крок - 6
07

Також додайте до грибів перцевий соус і протушкуйте кілька хвилин.

Крок - 7
08

Переверніть овочі на грилі і покладіть до них стейки з телятини. Обсмажуйте з обох сторін. Час обсмажування виберіть самі. Після того як стейк приготується, зніміть його з гриля. Дайте йому трохи «відпочити» перед тим як його розрізати. Щоб соки рівномірно розійшлися по всьому стейку.

Крок - 8
09

Візьміть круглу тарілку. Викладіть на неї смугою овочі гриль, зверху покладіть стейк з телятини і полийте пікантним соусом з грибами. Посипте насінням кунжуту. Подавайте до столу. Можна також подати стейк зі свіжим салатом або овочами. Смачного.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Кисле молоко - покроковий рецепт, фото 1 Кисле молоко 35 1 1 з 5 - детальніше -
Куліш - покроковий рецепт, фото 1 Куліш 45 3 2 з 5 - детальніше -
Запіканка з овочів і фаршу - покроковий рецепт, фото 1 Запіканка з овочів і фаршу 80 4 3 з 5 - детальніше -
Хумус з нуту і моркви - покроковий рецепт, фото 1 Хумус з нуту і моркви 50 1 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Свиняча печінка - покроковий рецепт, фото 1 Свиняча печінка 35 3 2 з 5 - детальніше -
Піца в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Піца в домашніх умовах 100 2 3 з 5 - детальніше -
Лечо з ковбасою - покроковий рецепт, фото 1 Лечо з ковбасою 50 5 3 з 5 - детальніше -