Укр
Рус
Мясо Другі страви Російська кухня

Стейк з яловичини в духовці

( 4.7500 4 520 20 оцінок)
2047 - переглядів
50 хвилинпорцій - 2складність - 2 з 5
Стейк з яловичини в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Стейки - дуже поширена і популярна страва, яка представляє собою смажений шматок м'яса. Любителям м'ясних страв обов'язково припадуть до смаку апетитні, соковиті, ароматні шматочки. Як правило, для стейків віддають перевагу яловичині, але сьогодні асортимент цієї страви настільки широкий, що відмінні стейки готуються також зі свинини і курятини. Але все ж ми пропонуємо вам рецепт стейка з яловичини в духовці.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Стейк з яловичини в духовці" (на 100 грам)

  • Білки15.3 гр.
  • Жири22.4 гр.
  • Вуглеводи0 гр.
  • Калорії271 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Ця страва готується досить просто, але часто результат не остаточно відповідає очікуванням. Тому ми приготували для вас правила, яких потрібно дотримуватися при приготуванні, щоб стейки вийшли дійсно хорошими. Отже, в першу чергу займемося м'ясом. Найкраще взяти частину яловичої туші, яка містить мінімум жирових прошарків, відмінно підходить вирізка.

Крок - 1
02

М'ясо помиємо і обсушимо кухонними паперовими рушниками, а потім ріжемо на порційні частини. Дуже важливо нарізати яловичину поперек волокон, тоді стейки вийдуть м'якше і будуть легко жуватися. Ще дуже важлива товщина шматка. Для ідеального стейка рекомендують не більше двох сантиметрів.

Крок - 2
03

Як правило, для приготування стейка рідко використовуються складні поєднання спецій або маринадів, щоб не псувати справжній смак м'яса. Тому все, що нам потрібно - це сіль і чорний мелений перець, якими ми посипаємо наші шматки яловичини з усіх боків, а потім трохи втираємо.

Крок - 3
04

Після цього потрібно розтопити вершкове масло. Для цього можна скористатися мікрохвильовкою, помістивши в неї посудину з маслом на пару секунд.

Крок - 4
05

Тепер розігріваємо духовку, а тим часом наливаємо в спеціальну форму (краще підійде чавунна) трохи вершкового масла і викладаємо на неї стейк. Залишком олії поливаємо м'ясо зверху.

Крок - 5
06

Щоб стейк зберіг свою соковитість, але при цьому добре зарум'янився, рекомендується для початку обсмажити яловичину буквально по хвилині з кожної сторони на сильному вогні, а потім вже відправити в розігріту духовку. Запікати яловичий стейк з одного боку потрібно приблизно 5 хвилин, потім перевернути його на іншу сторону і залишити ще на 5 хвилин.

Крок - 6
07

Якщо ви любите більш присмажене м'ясо - залиште його в духовці на пару хвилин довше. Отже, красиві, рум'яні, ароматні, соковиті і дуже ніжні стейки з яловичини в духовці готові. Відмінно поєднуються з тушкованими або свіжими овочами. Швидше пригощайтесь цим чудовим м'ясним шедевром і діліться рецептом з подругами.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Бешамель з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Бешамель з сиром 50 1 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Ростбіф з телятини - покроковий рецепт, фото 1 Ростбіф з телятини 85 3 3 з 5 - детальніше -
Овочеве асорті на зиму - покроковий рецепт, фото 1 Овочеве асорті на зиму 95 1 3 з 5 - детальніше -
Пиріг "Яблука на снігу" - покроковий рецепт, фото 1 Пиріг "Яблука на снігу" 90 4 3 з 5 - детальніше -
Простий грибний суп з печериць - покроковий рецепт, фото 1 Простий грибний суп з печериць 45 4 2 з 5 - детальніше -