Укр
Рус
Стейк Другі страви Українська кухня

Стейк з яловичини на сковороді

( 5.0000 5 511 11 оцінок)

2525 - переглядів
35 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Стейк з яловичини на сковороді - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Єгипетська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Стейк з яловичини на сковороді вважається улюбленою стравою чоловіків, але жінки теж із задоволенням їдять підсмажене таким чином м'ясо. У рецепті розповідається, як приготувати класичний яловичий стейк середнього просмаження, щоб він зарум'янився, але при цьому залишився м'яким і соковитим.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Стейк з яловичини на сковороді" (на 100 грам)

  • Білки16.9 гр.
  • Жири17.4 гр.
  • Вуглеводи0 гр.
  • Калорії232 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Яловичі стейки вимийте і висушіть паперовими рушниками. Посоліть і поперчіть м'ясо з обох сторін за смаком. Врахуйте, що стейки обов'язково повинні бути кімнатної температури, тому вийміть їх з холодильника заздалегідь.

Крок - 1
02

Розігрійте на сковороді рослинне масло. Коли воно розжариться, перекладіть туди яловичі стейки і смажте на сильному вогні по 1 хвилині з кожної сторони, злегка придавлюючи до сковороди кулінарною лопаткою для більш швидкого зарумянювання. М'ясо має придбати золотисто-коричневу скоринку, яка запечатає всі соки всередині. Ні в якому разі не кладіть яловичину на холодну сковороду: поки вона прогріється, соки вийдуть, і в результаті м'ясо вийде сухим.

Крок - 2
03

Застеліть деко фольгою і перекладіть туди підсмажені стейки. Полийте їх соком, що утворився на сковороді під час обсмажування. Надішліть деко в розігріту до 170 градусів духовку на 5 хвилин. Це дозволить сокам рівномірно розподілитися всередині м'яса.

Крок - 3
04

Після запікання в духовці стейк з яловичини на сковороді виходить засмажений зовні, але рожевим і соковитим всередині. Це ідеальна просмажка для цього виду м'яса. Яловичі стейки не вимагають ніяких додаткових приправ і технологій готування. Вони смачні самі по собі, головне - не зіпсувати страву неправильним приготуванням. Смачного!

Крок - 4

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Торт Наполеон - покроковий рецепт, фото 1 Торт Наполеон 90 7 3 з 5 - детальніше -
Згущене молоко - покроковий рецепт, фото 1 Згущене молоко 120 1 3 з 5 - детальніше -
Карамель - покроковий рецепт, фото 1 Карамель 90 1 2 з 5 - детальніше -
Пюре з яйцем - покроковий рецепт, фото 1 Пюре з яйцем 60 5 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Свинячі реберця - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі реберця 90 5 3 з 5 - детальніше -
Вареники з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Вареники з сиром 90 4 3 з 5 - детальніше -