Стейк з яловичини на сковороді вважається улюбленою стравою чоловіків, але жінки теж із задоволенням їдять підсмажене таким чином м'ясо. У рецепті розповідається, як приготувати класичний яловичий стейк середнього просмаження, щоб він зарум'янився, але при цьому залишився м'яким і соковитим.
Яловичі стейки вимийте і висушіть паперовими рушниками. Посоліть і поперчіть м'ясо з обох сторін за смаком. Врахуйте, що стейки обов'язково повинні бути кімнатної температури, тому вийміть їх з холодильника заздалегідь.
Розігрійте на сковороді рослинне масло. Коли воно розжариться, перекладіть туди яловичі стейки і смажте на сильному вогні по 1 хвилині з кожної сторони, злегка придавлюючи до сковороди кулінарною лопаткою для більш швидкого зарумянювання. М'ясо має придбати золотисто-коричневу скоринку, яка запечатає всі соки всередині. Ні в якому разі не кладіть яловичину на холодну сковороду: поки вона прогріється, соки вийдуть, і в результаті м'ясо вийде сухим.
Застеліть деко фольгою і перекладіть туди підсмажені стейки. Полийте їх соком, що утворився на сковороді під час обсмажування. Надішліть деко в розігріту до 170 градусів духовку на 5 хвилин. Це дозволить сокам рівномірно розподілитися всередині м'яса.
Після запікання в духовці стейк з яловичини на сковороді виходить засмажений зовні, але рожевим і соковитим всередині. Це ідеальна просмажка для цього виду м'яса. Яловичі стейки не вимагають ніяких додаткових приправ і технологій готування. Вони смачні самі по собі, головне - не зіпсувати страву неправильним приготуванням. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти