Укр
Рус
Риба Другі страви Російська кухня

Стейк з тріски в духовці

( 4.8571 4 521 21 оцінка)

1887 - переглядів
60 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Стейк з тріски в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Приготування стейків велике древнє мистецтво, що бере старт з початку часів. Перший стейк - це впавший випадково на розжарені камені шматочок м'яса або риби. З тих далеких часів немає мабуть людини, яка б не пробувала стейк. Стейки з риби є одними з самих поширених і улюблених страв у світі. Вони соковиті, ніжні і неймовірно поживні. У рибі містяться багато мікроелементів і вітамінів. Так що будемо поєднувати приємне з корисним. Приготуємо стейк із тріски в духовці.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Стейк з тріски в духовці" (на 100 грам)

  • Білки8.9 гр.
  • Жири12.9 гр.
  • Вуглеводи16.2 гр.
  • Калорії228 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

У миску кидаємо вершкове масло, ставимо в мікрохвильовку. Виставляємо необхідний режим і час. Нам потрібно, щоб масло розтопилося. Це можна здійснити і в інший спосіб. Помістити неглибоку ємність на плиту, кинути в неї масло і на самому слабкому вогні розтопити.

Крок - 1
02

У розтоплене вершкове масло додаємо крупно-змолоті білі, панірувальні сухарі. Можна скористатися готовими, а можна зробити самому, розкришивши дрібно шматочки білого хліба.

Крок - 2
03

Ложкою ретельно перемішуємо панірувальні сухарі з розтопленим вершковим маслом до утворення своєрідної суміші.

Крок - 3
04

Керамічну форму для запікання рясно змащуємо вершковим маслом. Тепер займемося головним інгредієнтом цієї страви. Миємо стейки тріски під проточною водою, даємо стекти воді і викладаємо на пергаментний папір, щоб вбралася зайва волога. Потім викладаємо стейки в раніше змащену форму.

Крок - 4
05

Вмочуємо стейки рясно в маслі з усіх боків. Посипаємо їх морською сіллю і приправляємо чорним меленим перцем. І даємо постояти близько 10 хвилин. Потім поливаємо рибні стейки свіжовичавленим лимонним соком або соком лайма (тоді в трохи меншій кількості).

Крок - 5
06

Також додаємо туди сухе біле вино. Зверху на тріску викладаємо панірувальні сухарі, руками ущільнюючи їх на стейках. Даємо настоятися 10 хвилин, щоб наша риба просочилася усіма інгредієнтами. У попередньо розігріту до 200 градусів духовку, ставимо нашу форму зі стейками і випікаємо до повної готовності, близько 25 хвилин. Залежно від індивідуальності духовки.

Крок - 6
07

Готові стейки викладаємо на тарілку і посипаємо зверху заздалегідь вимитою і дрібно порізаною зеленою цибулею. Подаємо з часточками лимона і молодим шпинатом. Наші стейки з тріски готові, точно так само можна приготувати будь-яку іншу білу, морську рибу. Корисно, смачно і просто красиво.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Лобіо - покроковий рецепт, фото 1 Лобіо 60 2 2 з 5 - детальніше -
Омлет - покроковий рецепт, фото 1 Омлет 25 2 2 з 5 - детальніше -
Панкейкі з какао - покроковий рецепт, фото 1 Панкейкі з какао 50 3 3 з 5 - детальніше -
Піца з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Піца з грибами 60 4 3 з 5 - детальніше -