Сьомга - це прекрасний продукт, який має дуже велику популярність в кулінарії. М'ясо сьомги ніжне, ароматне, тому страви з цієї риби виходять вишуканими і корисними. До всього сьомга дуже швидко готується, і за мінімальну кількість часу ви приготуєте справжній кулінарний шедевр, наприклад стейк із сьомги. Сьогодні пропонуємо приготувати його в фользі. Цей спосіб дуже вдалий, адже блюдо відмінно підійде для тих, хто не особливо воліє смаженню. Крім цього стейк із сьомги в фользі ще простіше готувати.
Сьомга - це риба, яку просто неможливо приготувати несмачно. Але в будь-якому випадку потрібно поставитися відповідально до цього процесу, щоб страва вийшла не просто смачною, а просто відмінною. Насправді це зробити зовсім не складно. На початку приготуємо маринад, в якому буде готуватися наш стейк. Отже, в окрему ємність наливаємо оливкову олію.
Потім миємо лимони, один з них використовуємо пізніше, а другий розрізаємо навпіл і видавлюємо з нього сік, який виливаємо до масла.
Часник очистимо від лушпиння і подрібнимо ножем або за допомогою часникодавки, а потім додамо в ємність з маслом і соком.
Тепер кидаємо сіль, перець, сушений базилік і орегано і збиваємо всі ці інгредієнти вінчиком, перетворюючи все в однорідну маслянисту суміш.
Після цього застилаємо деко фольгою і викладаємо на неї шматок сьомги. Філе цієї риби має бути звичайно ж свіжим, перед приготуванням його потрібно помити і підсушити паперовими рушниками. Також не варто нарізати сьомгу на шматки, краще приготувати цілий шматок філе.
Отже, після того, як ми викладемо сьомгу на фольгу, поливаємо її приготованим раніше маринадом і зверху посипаємо дрібно нарізаною зеленню петрушки.
Також ріжемо кільцями лимон і викладаємо кілька штук на рибку. Потім загортаємо її у фольгу і ставимо в розігріту духовку на 20 хвилин. Цього часу цілком достатньо, щоб риба приготувалася належним чином.
По закінченню цього часу дістаємо страву і даємо їй охолонути кілька хвилин. Потім розгортаємо фольгу і насолоджуємося красою свого творіння. Стейк з сьомги виходить дійсно дуже яскравий, апетитний і ошатний на вигляд, а також видає карколомний аромат, перед яким просто неможливо встояти.
Нарізаємо стейк на шматочки і подаємо до столу. Рибка виходить соковитою, вишуканою на смак, тому цю страву без сумнівів зацінить будь-хто, кому пощастить її спробувати.
Випадкові рецепти