Укр
Рус
Риба Другі страви Російська кухня

Стейк з сьомги в фользі

( 4.7778 4 518 18 оцінок)

1923 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Стейк з сьомги в фользі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

Посуд: У фользі

опис

Сьомга - це прекрасний продукт, який має дуже велику популярність в кулінарії. М'ясо сьомги ніжне, ароматне, тому страви з цієї риби виходять вишуканими і корисними. До всього сьомга дуже швидко готується, і за мінімальну кількість часу ви приготуєте справжній кулінарний шедевр, наприклад стейк із сьомги. Сьогодні пропонуємо приготувати його в фользі. Цей спосіб дуже вдалий, адже блюдо відмінно підійде для тих, хто не особливо воліє смаженню. Крім цього стейк із сьомги в фользі ще простіше готувати.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Стейк з сьомги в фользі" (на 100 грам)

  • Білки13.6 гр.
  • Жири12.8 гр.
  • Вуглеводи1.5 гр.
  • Калорії179 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Сьомга - це риба, яку просто неможливо приготувати несмачно. Але в будь-якому випадку потрібно поставитися відповідально до цього процесу, щоб страва вийшла не просто смачною, а просто відмінною. Насправді це зробити зовсім не складно. На початку приготуємо маринад, в якому буде готуватися наш стейк. Отже, в окрему ємність наливаємо оливкову олію.

Крок - 1
02

Потім миємо лимони, один з них використовуємо пізніше, а другий розрізаємо навпіл і видавлюємо з нього сік, який виливаємо до масла.

Крок - 2
03

Часник очистимо від лушпиння і подрібнимо ножем або за допомогою часникодавки, а потім додамо в ємність з маслом і соком.

Крок - 3
04

Тепер кидаємо сіль, перець, сушений базилік і орегано і збиваємо всі ці інгредієнти вінчиком, перетворюючи все в однорідну маслянисту суміш.

Крок - 4
05

Після цього застилаємо деко фольгою і викладаємо на неї шматок сьомги. Філе цієї риби має бути звичайно ж свіжим, перед приготуванням його потрібно помити і підсушити паперовими рушниками. Також не варто нарізати сьомгу на шматки, краще приготувати цілий шматок філе.

Крок - 5
06

Отже, після того, як ми викладемо сьомгу на фольгу, поливаємо її приготованим раніше маринадом і зверху посипаємо дрібно нарізаною зеленню петрушки.

Крок - 6
07

Також ріжемо кільцями лимон і викладаємо кілька штук на рибку. Потім загортаємо її у фольгу і ставимо в розігріту духовку на 20 хвилин. Цього часу цілком достатньо, щоб риба приготувалася належним чином.

Крок - 7
08

По закінченню цього часу дістаємо страву і даємо їй охолонути кілька хвилин. Потім розгортаємо фольгу і насолоджуємося красою свого творіння. Стейк з сьомги виходить дійсно дуже яскравий, апетитний і ошатний на вигляд, а також видає карколомний аромат, перед яким просто неможливо встояти.

Крок - 8
09

Нарізаємо стейк на шматочки і подаємо до столу. Рибка виходить соковитою, вишуканою на смак, тому цю страву без сумнівів зацінить будь-хто, кому пощастить її спробувати.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Азу з яловичини по татарськи - покроковий рецепт, фото 1 Азу з яловичини по татарськи 75 6 3 з 5 - детальніше -
Грибна бабка - покроковий рецепт, фото 1 Грибна бабка 65 4 3 з 5 - детальніше -
Тартар з тунця - покроковий рецепт, фото 1 Тартар з тунця 35 1 2 з 5 - детальніше -