Для приготування соковитого і ароматного стейка за нашим рецептом можна використовувати будь-яку рибу за смаком. Головний критерій відбору - відсутність дрібних кісток.
Для приготування стейка, можна використовувати стейки будь-якої морської риби за смаком. Віддавайте перевагу свіжій рибі. Заморожену рибу розморожуйте в холодильнику на нижній полиці, вимийте під проточною водою і ретельно просушіть паперовими рушниками.
Вершкове масло розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Посоліть і видавіть в масло лимонний сік.
Часник очистіть від лушпиння і наріжте тонкими слайсами. Висипте пряність в розігріту сковороду з невеликою кількістю рослинного або оливкового масла. Обсмажте на середньому вогні до золотистого кольору. Викладіть часник на паперовий рушник. Можна приготувати його заздалегідь, щоб пряність встигла трохи підсохнути.
Всипте смажений часник в розтоплене масло і переміксуйте суміш до однорідного стану.
Приготуйте 2 відрізка фольги для запікання і викладіть на них стейки. Полийте рибу приготовленим соусом. Загорніть окуня в фольгу таким чином, щоб усередині була повітряна кишеня, завдяки якій риба буде готуватися на пару.
Складіть лист фольги вдвічі, закрутіть і притисніть краї. Викладіть стейки на решітку гриля і готуйте 15-20 хвилин. Приготувати стейки можна і в домашніх умовах, використовуючи духову шафу.
Подавайте рибу на стіл прямо в фользі або акуратно витягніть і перекладіть на блюдо. З стравою ідеально поєднується гарнір з картоплі або рис. Смачні і дуже корисні стейки готові. Приємного вам апетиту!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти