Укр
Рус
Яловичина Другі страви Українська кухня

Стейк з мармурової яловичини

( 5.0000 5 524 24 оцінки)

2156 - переглядів
50 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Стейк з мармурової яловичини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: На грилі

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

опис

Стейки - одна з найвідоміших і улюблених страв любителів м'яса. Адже дійсно, що може бути смачніше, ніж ароматний, апетитний смажений шматок м'яса? Стейки дуже популярні по всьому світу, тому різновидів цієї м'ясної страви існує дуже багато, так як представники кожної кухні знаходять найрізноманітніші кулінарні рішення, щоб зробити смак м'яса ще краще. Одним з яскравих представників різновиду цієї страви є стейк з мармурової яловичини. Це особливий вид м'яса, який відрізняється своєю ніжністю, соковитістю і насиченістю смаку.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Стейк з мармурової яловичини" (на 100 грам)

  • Білки16.1 гр.
  • Жири14.5 гр.
  • Вуглеводи3.9 гр.
  • Калорії215 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Отже, для початку приготуємо маринад для нашого стейка. Взагалі-то вважається, що для смаку цієї страви достатньо хороший шматок м'яса і трохи спецій, щоб підкреслити смак, але ми пропонуємо вам приготувати незвичайний маринад, який не просто додасть аромат, але задасть тон всій страві. У глибоку ємність наливаємо соєвий соус і винний оцет.

Крок - 1
02

Потім чистимо від лушпиння часник і подрібнюємо його ножем або ж пропускаємо через чеснокодавку, і додаємо в ємність.

Крок - 2
03

Після цього додаємо оливкову олію і вустерширський соус, а також кидаємо цибулевий порошок, чорний мелений перець, сіль і кайенский перець.

Крок - 3
04

Після цього вливаємо рідкий мед, і в кінці додаємо рідкий дим, який додасть стейку більш насиченого відчуття копченості.

Крок - 4
05

Тепер збиваємо цю суміш вінчиком, щоб всі інгредієнти добре перемішалися.

Крок - 5
06

Для стейка з мармурової яловичини рекомендують використовувати стейк рибай. Це шматок м'яса, вирізаний зі спиної частини реберної клітини. Отже, стейк потрібно промити і висушити паперовими рушниками. Потім складаємо шматки м'яса в пакет із застібкою і наливаємо туди суміш спецій, яку раніше приготували. Закриваємо пакет і можна трохи потеребити його, щоб м'ясо як слід покрилося рідиною.

Крок - 6
07

Тепер відправляємо стейк маринуватися в холодильник. Зазвичай його залишають на добу, але якщо у вас немає такого часу, достатньо буде і кількох годин. Після того, як стейк промаринувався, дістаємо його з пакета. Суміш спецій добре ввібралася в м'ясо, і воно стало красивого кольору і вже видавати неймовірний аромат. Тепер змащуємо решітку гриля вершковим маслом і викладаємо на нього наші соковиті шматочки. Обсмажуємо м'ясо приблизно по 7 хвилин з кожного боку. За цей час яловичина достатньо прожарюється, а зверху з'являється гарна скоринка.

Крок - 7
08

Знімаємо готовий стейк з гриля і швидко подаємо його до столу. Дуже добре виглядає яловичий стейк на подушці зі свіжих овочів із зеленню і листям салату. Гарний, ароматний, соковитий, яскравий стейк з мармурової яловичини - це справжній м'ясний делікатес, який справить на вас і ваших гостей незабутнє враження, подарувавши фантастичний смак справжнього м'яса.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Торт Сметанник - покроковий рецепт, фото 1 Торт Сметанник 60 7 3 з 5 - детальніше -
Пастрома з індички в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Пастрома з індички в духовці 50 3 3 з 5 - детальніше -
Безе на паличці - покроковий рецепт, фото 1 Безе на паличці 55 3 3 з 5 - детальніше -
Пиріг з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Пиріг з м’ясом 65 3 3 з 5 - детальніше -