Укр
Рус
Риба Другі страви Середземноморська кухня

Стейк з лосося в духовці

( 4.9167 4 524 24 оцінки)

3117 - переглядів
35 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Стейк з лосося в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Середземноморська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Кожній господині хочеться подати гостям щось незвичайне, до того ж поживне, але при цьому легке. Чудовий варіант такої страви - запечений стейк з лосося. Всім відомо, що лосось - одна з найбільш смачних риб, яка не вимагає складної кулінарної обробки. Страви з цієї риби виглядають настільки благородно і апетитно, що стануть неймовірною прикрасою будь-якого свята. Тим більше, що лосось дуже корисна риба, яка містить достатню кількість натурального жиру і чистого протеїну.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Стейк з лосося в духовці" (на 100 грам)

  • Білки9.5 гр.
  • Жири16.8 гр.
  • Вуглеводи12.9 гр.
  • Калорії244 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Для того, щоб м'ясо лосося було ніжним і соковитим, потрібно обов'язково приправити рибу ароматним маринадом, який приготувати абсолютно нескладно, та й продуктів знадобиться мінімум. З нього і почнемо. У маленькій глибокій мисці змішаємо попередньо розтоплене вершкове масло з гірчицею і медом, добре перемішаємо вінчиком в однорідну масу, і соус практично готовий.

Крок - 1
02

Поки його відставляємо, а в іншу миску засипаємо сухі хлібні крихти і додаємо пекани.

Крок - 2
03

Свіжу зелень петрушки миємо, обсушуємо і дрібно шаткуємо, додаємо в миску з хлібними крихтами. Перемішуємо ложкою ці інгредієнти. Це ми приготували теж приправу для рибних стейків.

Крок - 3
04

Включаємо духовку і розігріваємо до 200 градусів. Ну а тепер займемося рибою. Важливим в успіху майбутньої страви є вибір стейка. Його якість можна без проблем визначити за зовнішнім виглядом. Якщо лосось свіжий і якість його бездоганна, м'ясо буде міцно триматися на кісточці, а сіра шкурка повинна бути якомога тонкіше. А головне, використовувати свіжий лосось, він буде соковитим і ніжним, чого не скажеш про заморожений, який може після розморожування розвалюватися і пригорати на деку.

Крок - 4
05

Шматки лосося миємо, обсушуємо паперовим рушником і викладаємо на деко, застелене пергаментним папером. Кожне філе змащуємо приготованим соусом з масла, меду і гірчиці, за допомогою кулінарного пензлика.

Крок - 5
06

Потім посипаємо сумішшю хлібної крихти, добре розподіляємо по всій поверхні стейка, і поміщаємо деко з рибою в розігріту духовку.  

Крок - 6
07

Випікаємо лосось протягом чверті години, цього буде цілком достатньо. Перевіряємо готовність за допомогою вилки. Він повинен легко лопатися під виделкою, але при цьому бути м'яким і соковитим. Головне не пересушити філе, інакше страва буде не смачною.

Крок - 7
08

Перекладаємо стейки з дека на блюдо, приправляємо сіллю і перцем. Перед подачею прикрашаємо скибочками лимона.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Буріто зі свининою і овочами - покроковий рецепт, фото 1 Буріто зі свининою і овочами 40 6 3 з 5 - детальніше -
Смачні хачапурі - покроковий рецепт, фото 1 Смачні хачапурі 50 4 3 з 5 - детальніше -
Фаршировані гриби в беконі - покроковий рецепт, фото 1 Фаршировані гриби в беконі 55 3 3 з 5 - детальніше -
Салат «Нептун» з червоною ікрою - покроковий рецепт, фото 1 Салат «Нептун» з червоною ікрою 40 3 2 з 5 - детальніше -