Рекомендуємо влаштувати свято для всієї родини або ж покликати гостей, виїхати на природу або накрити стіл у дворі на свіжому повітрі, і приготувати стейки з лосося на грилі. Цей вид риби - справжній делікатес, смачний і корисний, який підійде для всіх членів сім'ї, в тому числі і дітей. Приготований на грилі стейк виходить особливо ароматним, соковитим і звичайно ж неймовірно смачним
Для початку приготуємо маринад. Для цього в окрему ємність кидаємо коричневий цукор і заливаємо його соєвим соусом. Також наливаємо звичайну воду і оливкове масло.
Потім додаємо лимонний перець, сушені чебрець, базилік і петрушку, а в кінці приправляємо часниковим порошком. Тепер гарненько збиваємо ці інгредієнти вінчиком, щоб вийшла однорідна масляниста маса.
Після цього займемося лососем. Цей вид риби не відноситься до дешевих продуктів, але цілком доступний в кожному супермаркеті. Продаються або вже готове філе, розділене на стейки, або ціла тушка лосося, від якої потрібно вирізати стейки самим. Отже, готові стейки викладаємо в пакет для заморозки, а потім наливаємо в нього наш маринад.
Тепер закриваємо пакет і можна трохи потеребити його в руках, щоб філе лосося повністю покрилося рідиною. Після цього відправляємо пакет в холодильник, щоб стейки замаринувати. Для риби цілком достатньо однієї години.
Тим часом розігріваємо гриль і готуємося до основного етапу приготування. Перед тим, як викласти стейки лосося на гриль, його потрібно змастити вершковим або оливковим (рослинним) маслом. Обсмажуємо шматочки риби з обох сторін приблизно по п'ять хвилин. За цей час риба прожариться, але залишиться соковитою.
Перекладаємо стейки на тарілку і поспішаємо подати до столу. Виграшно виглядають з відвареною стручковою квасолею. При подачі можна прикрасити свіжою зеленню петрушки. Але ви можете подавати стейки і з будь-яким гарніром, в будь-якому випадку смак цієї страви залишається незабутнім.
Стейки з лосося приготовані саме на грилі мають насичений, завдяки спеціям, смак, чудовий аромат і присмак копченості, просочений димом. Все це робить лосось яскравим, якісним, смачним, ситним, здатним конкурувати з багатьма іншими стравами такого ж високого рівня.
Випадкові рецепти