Укр
Рус
Риба Другі страви Російська кухня

Стейк з лосося на грилі

( 4.7391 4 523 23 оцінки)

2698 - переглядів
40 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Стейк з лосося на грилі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: На грилі

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

опис

Рекомендуємо влаштувати свято для всієї родини або ж покликати гостей, виїхати на природу або накрити стіл у дворі на свіжому повітрі, і приготувати стейки з лосося на грилі. Цей вид риби - справжній делікатес, смачний і корисний, який підійде для всіх членів сім'ї, в тому числі і дітей. Приготований на грилі стейк виходить особливо ароматним, соковитим і звичайно ж неймовірно смачним

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Стейк з лосося на грилі" (на 100 грам)

  • Білки11.6 гр.
  • Жири16.9 гр.
  • Вуглеводи15.5 гр.
  • Калорії268 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку приготуємо маринад. Для цього в окрему ємність кидаємо коричневий цукор і заливаємо його соєвим соусом. Також наливаємо звичайну воду і оливкове масло.

Крок - 1
02

Потім додаємо лимонний перець, сушені чебрець, базилік і петрушку, а в кінці приправляємо часниковим порошком. Тепер гарненько збиваємо ці інгредієнти вінчиком, щоб вийшла однорідна масляниста маса.

Крок - 2
03

Після цього займемося лососем. Цей вид риби не відноситься до дешевих продуктів, але цілком доступний в кожному супермаркеті. Продаються або вже готове філе, розділене на стейки, або ціла тушка лосося, від якої потрібно вирізати стейки самим. Отже, готові стейки викладаємо в пакет для заморозки, а потім наливаємо в нього наш маринад.

Крок - 3
04

Тепер закриваємо пакет і можна трохи потеребити його в руках, щоб філе лосося повністю покрилося рідиною. Після цього відправляємо пакет в холодильник, щоб стейки замаринувати. Для риби цілком достатньо однієї години.

Крок - 4
05

Тим часом розігріваємо гриль і готуємося до основного етапу приготування. Перед тим, як викласти стейки лосося на гриль, його потрібно змастити вершковим або оливковим (рослинним) маслом. Обсмажуємо шматочки риби з обох сторін приблизно по п'ять хвилин. За цей час риба прожариться, але залишиться соковитою.  

Крок - 5
06

Перекладаємо стейки на тарілку і поспішаємо подати до столу. Виграшно виглядають з відвареною стручковою квасолею. При подачі можна прикрасити свіжою зеленню петрушки. Але ви можете подавати стейки і з будь-яким гарніром, в будь-якому випадку смак цієї страви залишається незабутнім.

Крок - 6
07

Стейки з лосося приготовані саме на грилі мають насичений, завдяки спеціям, смак, чудовий аромат і присмак копченості, просочений димом. Все це робить лосось яскравим, якісним, смачним, ситним, здатним конкурувати з багатьма іншими стравами такого ж високого рівня.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Суп-пюре гарбузовий з каррі - покроковий рецепт, фото 1 Суп-пюре гарбузовий з каррі 20 5 2 з 5 - детальніше -
Салат грецький з руколою - покроковий рецепт, фото 1 Салат грецький з руколою 45 4 3 з 5 - детальніше -
Печінка з макаронами і цибулею - покроковий рецепт, фото 1 Печінка з макаронами і цибулею 40 3 3 з 5 - детальніше -
Шоколадний фондан (Chocolate fondant) - покроковий рецепт, фото 1 Шоколадний фондан (Chocolate fondant) 20 2 2 з 5 - детальніше -