Укр
Рус
Риба Другі страви Російська кухня

Стейк з кети

( 4.8000 4 515 15 оцінок)

2399 - переглядів
40 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Стейк з кети - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Якщо ви віддаєте перевагу рибній страві, аромат і смак риби не може залишити вас байдужим, тоді цей рецепт точно для вас. На подив простий рецепт приготування стейка з кети в духовці не залишить байдужим нікого за вашим обіднім столом. Як будь-яка червона риба, кета має дуже цінні смакові якості, тому просто підсмажений стейк з неї - надзвичайно смачна страва. Так як ця риба містить невелику кількість жирів, стейки з кети ідеально підійдуть тим, хто дотримується дієти.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Стейк з кети" (на 100 грам)

  • Білки17.2 гр.
  • Жири10.3 гр.
  • Вуглеводи1.3 гр.
  • Калорії173 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Можна купити цілу рибину, а можна готові стейки. У будь-якому випадку, головною умовою є те, щоб риба мала відмінний колір і запах. Заздалегідь придбану рибу потрібно зберігати, загорненою в пергаментний папір. Тому дістаємо з паперу стейки і викладаємо на обробну дошку.

Крок - 1
02

Проводячи рукою вздовж шматка червоної риби, перевіряємо наявність кісточок. За допомогою щипців видаляємо кісточки, якщо вони є.

Крок - 2
03

Так, кета - абсолютно не підходить для смаження, її краще готувати в духовці тому включаємо духовку і розігріваємо до 180 градусів. На деко кладемо вершкове масло і поміщаємо в духовку, витримуємо буквально хвилину, поки воно розтопиться.

Крок - 3
04

Тепер займемося приготуванням приправ для стейка. Беремо свіжу зелень кропу, кмину і базиліка, добре обполіскуємо і трохи просушуємо. Шаткуємо всю разом зелень і посипаємо нею нарізані стейки з кети, рівномірно розподіляємо по всій поверхні шматка риби.

Крок - 4
05

Стейк перекладаємо на деко з розтопленим маслом, вниз м'ясною стороною. Відправляємо деко з рибою в духовку і запікаємо, поки шкірка на стейку не почне трохи здуватися.

Крок - 5
06

Після цього деко з духовки дістаємо, а з стейка з допомогою ножа знімаємо шкірку. До речі, ця процедура проробляється дуже легко. Знявши шкірку, посипаємо рибу сіллю і перцем, а також сухими прованськими травами, перевертаємо стейк, і ще ставимо в духовку.

Крок - 6
07

Через кілька хвилин виймаємо деко з стейками з духовки і злегка придавлюємо рибу пальцем, перевіряючи готовність. Запечений стейк із кети дуже легко буде лопатися і відламуватися.

Крок - 7
08

Смачну, соковиту, ароматну рибу подаємо до столу з шматочками лимона. Добре поєднується з картопляним гарніром або овочами. У будь-якому випадку ця страва назавжди запам'ятається вам і вашим рідним, а вже гості точно оцінять ваші кулінарні здібності.  

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Кокосове молоко - покроковий рецепт, фото 1 Кокосове молоко 20 4 1 з 5 - детальніше -
Фаршировані печериці - покроковий рецепт, фото 1 Фаршировані печериці 45 2 3 з 5 - детальніше -
Плов з качки - покроковий рецепт, фото 1 Плов з качки 115 6 4 з 5 - детальніше -
Печеня в горщиках з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Печеня в горщиках з куркою 50 5 3 з 5 - детальніше -