Укр
Рус
Мясо Другі страви Російська кухня

Стейк з індички в духовці

( 4.8182 4 522 22 оцінки)

2576 - переглядів
45 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Стейк з індички в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Стейк - це завжди смачно і незвично, а стейк з м'яса індички ще й корисно. Адже індичатина містить не тільки білки, а й вітаміни з мікроелементами, до того ж вважається дієтичним м'ясом. Готувати м'ясо можна, звичайно, по-різному і навіть зажарювати індичку цілком, але якщо є бажання приготувати страву для сім'ї виключно на вечерю, то кращий варіант - стейк. Цю страву теж можна готувати і на сковороді, і на грилі, але як на мене, є варіант і трохи краще. Тому запропоную вам рецепт стейка з індички в духовці.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Стейк з індички в духовці" (на 100 грам)

  • Білки8.6 гр.
  • Жири10.5 гр.
  • Вуглеводи8.2 гр.
  • Калорії170 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Якщо говорити про інші рецепти, то м'ясо для стейків, як правило, відбивають. Але я хочу вам сказати, що ми не будемо цього робити. Адже м'ясо, звичайно буде м'якше, але це вже не стейк, а звичайнісінький биток. Тому ми візьмемо грудки індички, добре промиємо і трохи обсушимо.

Крок - 1
02

Стейк буде більш соковитим, якщо він попередньо промаринується. Давайте приготуємо маринад. Для цього миємо лимон, відрізаємо і видаляємо кінчик плоду і відрізаємо кілька кружалець лимона.

Крок - 2
03

Чистимо від лушпиння часник, відокремлюємо кілька зубчиків і подрібнюємо за допомогою дрібної терки.

Крок - 3
04

У глибоку миску наливаємо оливкову олію і кидаємо туди подрібнений часник з перцем кайенским.

Крок - 4
05

Потім кидаємо лавровий лист і сиплемо прованські трави. Ще додаємо спеції до м'яса і солимо. Приправляємо трохи чебрецем.

Крок - 5
06

Після цього засипаємо червоний перець і кладемо кілька ложок меду. Весь вміст миски перемішуємо добре в однорідну суміш.

Крок - 6
07

Потім по черзі опускаємо в цю суміш шматки індички і добре умочуємо з усіх боків.

Крок - 7
08

Додаємо до м'яса скибочки лимона, запхнувши їх всередину м'яса.

Крок - 8
09

Тепер посудину з м'ясом накриваємо кришкою і залишаємо маринуватися хоча б на годину.

Крок - 9
10

Після цього візьмемо посудину для випічки, викладаємо замариновані шматки індички. Змащувати деко не потрібно, достатньо полити маринадом. Зверху викладаємо скибочки лимона і лавровий лист.

Крок - 10
11

Накриваємо все фольгою і відправляємо в розігріту заздалегідь до 180 градусів духовку приблизно на півгодини. Потім дістаємо страву, знімаємо фольгу і видаляємо лимон. М'ясо перевертаємо, адже з нижньої сторони воно вже добре підрум'янилося.

Крок - 11
12

Добре змащуємо кожен шматок вершковим маслом і посипаємо червоною паприкою. Ставимо знову в духовку ще на чверть години.

Крок - 12
13

Готовий стейк з індички, приготовлений в духовці подаємо до столу, прикрасивши дольками лимона, кільцями цибулі і скибочками солодкого перцю.

Крок - 13

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

М’ясний пиріг з сиром - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний пиріг з сиром 90 4 3 з 5 - детальніше -
Овочеве асорті в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Овочеве асорті в духовці 65 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Шніцель - покроковий рецепт, фото 1 Шніцель 50 3 3 з 5 - детальніше -
Рис з овочами на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Рис з овочами на сковороді 50 6 3 з 5 - детальніше -
Місо суп з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Місо суп з куркою 40 5 3 з 5 - детальніше -
Бастурма в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Бастурма в домашніх умовах 55 4 3 з 5 - детальніше -