Стейк з горбуші - смачна рибна страва, яка легко і швидко готується. Хоча горбуша цінується менше лосося, вона теж відноситься до червоних, тобто елітних видів риби і після приготування виходить дивно ніжною і апетитною. Як зробити простий, але смачний стейк з горбуші на сніданок, обід або вечерю, читайте в рецепті.
Горбушу вимийте, просушіть паперовими рушниками і наріжте філе порційними шматочками, можна купити готові стейки, але в даному рецепті риба готується без кісток, тому кісточки бажано видалити.
Підготовлену горбушу посоліть і поперчіть за смаком і щедро полийте оливковою олією. Змастіть нею стейки з обох сторін. Більше маринувати рибу ні в чому не потрібно. Лимонний сік перед смаженням тільки зіпсує смак. Тому радимо обмежитися мінімальним набором спецій. Солі, перцю і оливкового масла досить, щоб горбуша вийшла ніжною і соковитою.
Розігрійте на плиті антипригарну сковороду (без олії!) І перекладіть туди замариновану рибу. Смажте до появи легкої рум'яності. Зверху ще збризніть маслом.
Переверніть стейк і підсмажте іншу сторону. Потім покладіть горбушу шкіркою на сковорідку і теж смажте до рум'яності. Риба повинна придбати золотисту скориночку, але всередині залишитися м'якою і рожевою.
Готовий стейк з горбуші перекладіть зі сковороди на тарілку для подачі. Зверху полийте рибу улюбленим соусом (наприклад, сливовим або гранатовим) або гострим маслом чилі і свіжовичавленим лимонним соком. Як гарнір для стейка з горбуші відмінно підійде варений рис.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти