Стейк з червоної риби в духовці - ідеальний рецепт приготування лосося з овочами. Риба виходить соковитою, ароматною. Вона чудово поєднується з запропонованими продуктами і спеціями, а рум'яна кірочка надає їй неймовірно апетитний вигляд. При цьому готується страва швидко і не вимагає від кухаря особливої майстерності і зусиль.
Для цієї страви підійде будь-яка риба, але ми взяли червону (лосося). Рибні стейки покладіть в миску. Приправте рибу сіллю і перцем.
Додайте сушену петрушку, орегано (материнку) і розмарин. Зубчики часнику очистіть від лушпиння і дрібно порубайте. Всипте подрібнений часник в миску до риби.
Влийте свіжовичавлений лимонний сік. Перемішайте інгредієнти, щоб вони рівномірно розподілилися між рибними стейками, і залиште маринуватися.
Тим часом підготуйте овочі. Помідори вимийте, просушіть, розріжте навпіл і видаліть місце кріплення плодоніжки. Наріжте томати напівкільцями і викладіть на деко для запікання.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, наріжте четвертинками кілець і теж відправте на деко.
Моркву вимийте, очистіть від шкірки і наріжте тонкими слайсами. Додайте моркву до помідорів і цибулі.
Вимийте червоний болгарський перець, розріжте навпіл і видаліть насіння. Подрібніть перець соломкою і додайте до інших овочів. Так само поступіть з жовтим або зеленим болгарським перцем.
Зелену цибулю вимийте, обтрусіть від вологи, подрібніть і теж відправте на деко. Посоліть, поперчіть, перемішайте овочі і рівномірно розподіліть по деку.
Викладіть на овочеву подушку замариновані рибні стейки. Зверху полийте оливковою олією. Поставте деко в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин.
Витягніть продукти з духовки і прикрасьте зверху подрібненою свіжою петрушкою. Стейк з червоної риби в духовці готовий. Подавайте його порційно разом з овочами. Смачного!
Випадкові рецепти